Gå till innehåll
Kort Debit Online

Bankkort för unga – Visa Bankkort online

Ett bra tillfälle att låta ditt barn på ett naturligt sätt lära sig handskas med pengar och intressera sig för sin privatekonomi.

 • Ingen månadsavgift för ungdomar mellan 9 och 19 år
 • Ingen uttagsavgift – gäller hela världen
 • Reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår

Ansök om Visa Bankkort Online

Så här ansöker du

Det är föräldrarna som ansöker om Visa Bankkort online till den som ska använda kortet. I ansökan anges vilket Allt i Ett-konto kortet ska kopplas till, eller att ett nytt konto ska öppnas som kortet kopplas till. Kontot måste vara öppnat i barnets namn.

 • Ansök genom att gå till sidan ”Skandia Ung”. Klicka på ”Kom igång med Skandia Ung” och följ instruktionerna. Här kan du även välja om du vill att ditt barn t.ex. ska få tillgång Swish eller Mobilbanken.

  Glöm inte att aktivera kortet

  När kortet kommit hem i brevlådan måste det aktiveras innan det kan användas. Om ni valt i ansökan att barnet ska få tillgång till Internetbanken kan barnet själv logga in och aktivera kortet. Även du som förälder kan aktivera kortet och för att se barnets kort på Internetkontoret väljer du "Byt engagemang" i övre högra hörnet.

  Via Internetbanken kan du som förälder sedan enkelt slå på och av möjligheten att ta ut kontanter, handla med kortet, eller ändra köp- och uttagsgräns.

Så fungerar Visa Bankkort online

Visa Bankkort online är vårt bankkort för unga mellan 9 och 19 år. Det är ett uttags- och betalkort som fungerar i uttagsautomater och butiker som har kortterminaler, både i Sverige och utomlands. I Sverige kan du också ta ut kontanter samtidigt som du handlar i en butik, om butiken tillåter och har kontanter.

Hög säkerhet & bra koll

 • Högsta säkerhetsstandard med chip
 • Sätt en köp-/uttagsgräns som du kan justera vid behov
 • Slå på/av möjligheten att handla med kortet på nätet
 • Använd Bank-ID eller sms-koder för handel på nätet (Visa Secure)
 • Regionspärr ingår – kortet är spärrat för köp och uttag utanför Europa tills du har låst upp kortet. När du ska ut och resa öppnar du enkelt upp ditt kort för den region du ska resa till.

Ålder 9-15 år:

 • Köpgräns: 0-10 000 kr per rullande 30-dagarsperiod
 • Uttagsgräns: 0-1 000 kr/ dygn, 0-2 000 kr per rullande 7-dagarsperiod

Med rullande menas att vi sammanväger de köp/uttag som har skett under den angivna perioden. Om dessa överstiger gränsen nekas köpet/uttaget. Du som förälder bestämmer vilka köp- och uttagsgränser som ska gälla för ditt barn i samband med att kortet aktiveras på Internebanken. Du kan när som helst ändra köp- eller uttagsgränsen i internetbanken.

Ålder 16 år och uppåt:

 • Köpgräns: 0-150 000 kr per rullande 30-dagarsperiod
 • Uttagsgräns: 0-10 000 kr/ dygn, 0-25 000 kr per rullande 7-dagarsperiod

Med rullande menas att vi sammanväger de köp/uttag som har skett under den angivna perioden. Om dessa överstiger gränsen nekas köpet/uttaget. Du bestämmer dina köp- och uttagsgränser i samband med att du aktiverar ditt kort på Internetbanken. Du kan när som helst ändra din köp- eller uttagsgräns i internetbanken.

Priser & villkor

Mer information om Bankkort online

 • Visa Bankkort online kan förstås också användas av personer över 18 år. Du ansöker om Bankkort online inloggad på internetbanken.

 • Du får Reseförsäkring Bankkort på köpet med ditt Visa Bankkort online. Det innebär t. ex. att avbeställningsskydd ingår när du köper en resa med ditt kort.

  Läs mer om Reseförsäkring Bankkort

  Tänk på att det finns en regionsspärr på kortet som du behöver låsa upp om du ska använda kortet utanför Europa. Logga in i Internetbanken för att hantera dina regionspärrar.

  Läs mer om Regionspärr

  För uttag och köp utomlands lägger vi på 1,65 % av beloppet i ett så kallat valutaväxlingspåslag, men du behöver inte betala några andra avgifter för uttag eller köp.

Så här använder vi dina personuppgifter när du är kund hos oss.