Gå till innehåll
Skandia Visa Electronkort röda hörlurar

Bankkort för unga – Visa Electronkort

 • Ingen månadsavgift för ungdomar mellan 9 och 19 år
 • Ingen uttagsavgift – gäller hela världen
 • Reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår

Ett bra tillfälle att låta ditt barn på ett naturligt sätt lära sig handskas med pengar och intressera sig för sin privatekonomi.

Så fungerar Visa Electronkort

Visa Electronkort är vårt bankkort för unga mellan 9 och 19 år. Det är ett uttags- och betalkort som fungerar i uttagsautomater och butiker som har kortterminaler, både i Sverige och utomlands. I Sverige kan du också ta ut kontanter samtidigt som du handlar i en butik, om butiken tillåter och har kontanter.

Hög säkerhet & bra koll

 • Högsta säkerhetsstandard med chip
 • Köpbevakning (från 18 år) – få ett sms eller pushmeddelande vid köp eller uttag över en beloppsgräns som du själv väljer.
 • Sätt en köp-/uttagsgräns som du kan justera vid behov
 • Slå på/av möjligheten att handla med kortet på nätet
 • Använd Bank-ID eller sms-koder för handel på nätet (Verified by Visa)
 • Regionspärr ingår – kortet är spärrat för köp och uttag utanför Europa tills du har låst upp kortet. När du ska ut och resa öppnar du enkelt upp ditt kort för den region du ska resa till.

 • Ålder 9-15 år:

  • Köpgräns: 10 000 kr per rullande 30-dagarsperiod
  • Uttagsgräns: 1 000 kr/ dygn, 2 000 kr per rullande 7-dagarsperiod

  Med rullande menas att vi sammanväger de köp/uttag som har skett under den angivna perioden. Om dessa överstiger gränsen nekas köpet/uttaget. Du som förälder bestämmer vilka köp- och uttagsgränser som ska gälla för ditt barn i samband med att kortet aktiveras på Internebanken.

   

  Ålder 16 år och uppåt:

  • Köpgräns: 50 000 kr per rullande 30-dagarsperiod
  • Uttagsgräns: 10 000 kr/ dygn, 25 000 kr per rullande 7-dagarsperiod

  Med rullande menas att vi sammanväger de köp/uttag som har skett under den angivna perioden. Om dessa överstiger gränsen nekas köpet/uttaget. Du bestämmer dina köp- och uttagsgränser i samband med att du aktiverar ditt kort på Internetbanken.

Föräldrarna ansöker om barnet är omyndigt

Det är föräldrarna som ansöker om Visa Electronkort till den som ska använda kortet. Föräldrarna beställer kortet och anger vilket Allt i Ett-konto det ska kopplas till, dvs från vilket konto pengarna ska dras när kortet används. Kontot måste vara öppnat i barnets namn. Finns inget sådant konto så ansöker ni om det när ni beställer kortet. 

Så här gör du:

Ansök genom att skriva ut och fylla i blanketten Ansökan om Visa Electronkort till ditt barn och skicka in den till:  

Skandia
Dokumenthantering, R 813 
106 37 Stockholm

Om du vill ansluta kortet till ett nytt konto fyll istället i blanketten Ansökan om Allt i Ett-konto och Visa Electronkort 

 

Glöm inte att aktivera kortet

När kortet kommit hem i brevlådan måste det aktiveras innan det kan användas. Om barnet fyllt 9 år kan han eller hon själv logga in på internetkontoret och aktivera kortet. Även du som förälder kan aktivera kortet och för att se barnets kort på Internetkontoret väljer du "Byt engagemang" i övre högra hörnet.

Via Internetkontoret kan du som förälder sedan enkelt slå på och av möjligheten att ta ut kontanter eller handla med kortet, eller ändra köp- och uttagsgräns.


Ska du använda kortet utomlands?

Du får Reseförsäkring Bas på köpet med ditt Visa Electronkort. Det innebär t. ex. att avbeställningsskydd ingår när du köper en resa med ditt kort.

Läs mer om Reseförsäkring Bas

Tänk på att det finns en regionsspärr på kortet som du behöver låsa upp om du ska använda kortet utanför Europa. Logga in i Internetbanken för att hantera dina regionspärrar.

Läs mer om Regionspärr

För uttag och köp utomlands lägger vi på 1,65 % av beloppet i ett så kallat valutaväxlingspåslag, men du behöver inte betala några andra avgifter för uttag eller köp.