Gå till innehåll
Kvinna tittar i kikare

Fasträntekonto – spara med fast ränta

Spara tryggt med fast ränta! Genom att binda dina sparpengar får du en högre ränta än på ett vanligt sparkonto. 

 • 4,10 % i 3 månader
 • 3,90 % i 1 år
Öppna Fasträntekonto

Insättningsgaranti. Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kontohavare har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kontohavare enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser, t.ex. försäljning av privatbostad, med högst 5 miljoner kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Läs mer på Riksgälden.

Procenttecken

Fördelar med Fasträntekontot

 • Du sparar till en fast och förutbestämd ränta under en viss bindningstid.
 • Ett bra sparalternativ för dig som vill veta exakt hur mycket sparränta du kommer att få och som inte behöver ta ut pengarna innan bindningstiden är slut.
 • Omfattas av den statliga insättningsgarantin och är därför ett tryggt sparalternativ. 
Öppna Fasträntekonto

Aktuell ränta Fasträntekonto

Bindningstid Fast ränta Effektiv ränta
3 månader 4,10 % 4,16 %
1 år 3,90 % 3,90 %

Minsta sparbelopp: 10 000 kr

 

Räntorna gäller fr.o.m 2023-08-29

Effektiv årsränta är ett sätt att uttrycka ränta som gör att det går att jämföra räntan mellan olika löptider. Långa löptider har lägre effektiv årsränta än korta eftersom hela räntan betalas ut i efterhand och ingen ränta på ränteeffekt uppstår under löptiden. Den effektiva årsräntan visar vad räntan skulle ha varit om räntan hade betalats ut årligen.

När betalas räntan ut?

 • Sparräntan betalas ut när bindningstiden på ditt Fasträntekonto löper ut.
 • Ditt sparbelopp och intjänade ränta sätts då tillbaka till det konto som du valt. 
 • Räntan på sparbeloppet beräknas för alla dagar utom avtalad återbetalningsdag.
 • Ränteinkomsterna beskattas först vid bindningstidens slut.

Vanliga frågor om Fasträntekonto

 • För att öppna ett Fasträntekonto behöver du först bli kund hos oss och sedan skaffa ett Allt i Ett-konto. Det är vårt smarta lönekonto som går att använda till vardagliga utgifter och räkningar – om du vill. Allt i Ett-Kontot är kostnadsfritt.

  När du satt in sparbeloppet (minst 10 000 kr) på ditt nya Allt i Ett-Konto eller ditt Sparkonto (om du har ett sånt hos oss) kan du logga in igen och öppna ett Fasträntekonto.

  Är du redan bankkund hos oss så behöver det beloppet du vill spara på ditt nya Fasträntekonto (minst 10 000 kr) finnas på ditt Allt i Ett-konto eller ett Sparkonto med fria uttag. När summan finns på ett av kontona kan du öppna ett Fasträntekonto. 

 • Skulle du behöva ta ut dina pengar tidigare går det bra. Uttag kan genomföras tidigast 7 dagar efter insättning och Fasträntekontot avslutas då i sin helhet. Vid uttag tillkommer en uttagsavgift som är 2 % av insatt belopp. Avgiften kan inte överstiga den upplupna räntan.

 • Alla som blir bankkunder hos oss behöver först öppna ett kostnadsfritt Allt i Ett-konto. Det är ett smidigt lönekonto som kan användas till utbetalningar, räkningar, Swish och bankkort med mera.

  När du öppnat ett Allt i Ett-konto och placerat det belopp du vill spara (minst 10 000 kr) kan du öppna ett Fasträntekonto. Det går även bra att ha din sparsumma på ett Sparkonto med fria uttag när du ska öppna ett Fasträntekonto. Men, du börjar alltid med att öppna ett Allt i Ett-konto!

 • Du kan bara vara ensam kontohavare på ditt Fasträntekonto men du kan lämna en fullmakt till någon annan.

 • Nej, du kan inte sätta in mer pengar på ditt befintliga Fasträntekonto. Däremot kan du öppna fler Fasträntekonton.

Alla frågor och svar