Gå till innehåll
Kvinna med paraply

Skandias erbjudande

Skandia och Familjens Jurist har ett nära samarbete och vi är glada över att erbjuda dig våra tjänster.

Skandia erbjuder sparande med garanti, fondsparande, försäkringar för hälsa och trygghet, banktjänster och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att ta beslut här och nu – för ett tryggt och rikt liv på sikt.

Traditionell förvaltning

Traditionell förvaltning är ett tryggt och enkelt alternativ för långsiktigt sparande. Vi förvaltar pengarna och ger en garanti om minsta framtida utbetalning. Kunder med traditionell förvaltning får också ta del av överskottet, under 2023 fördelades 17 miljarder kronor.

Sparformen ger kunderna möjlighet till god avkastning till låg kostnad samtidigt som vi agerar ansvarsfullt och bidrar till de globala hållbarhetsmålen. Allt detta utan att kunden själv behöver lägga tid på att aktivt placera sitt sparande.

Spara med garanti

Spara i fonder

Du kan spara i fonder med eller utan försäkring och både till din tjänstepension och ditt privata sparande. Du kan t.ex. välja ett investeringssparkonto, en kapitalförsäkring eller en depå för ditt fondsparande.

För att göra valet av fonder lite enklare har vi valt ut fonder som vi tror extra mycket på. Vi har även infört en ny märkning som visar hur hållbara de olika fonderna är. För den som vill välja fritt finns ett brett sortiment av fonder att välja bland.

Spara i fonder

Hälsa & trygghet

Vi erbjuder ekonomisk trygghet vid dödsfall genom en livförsäkring.

För dig som vill ha snabb specialistvård finns även vår uppskattade vårdförsäkring.

Vårdförsäkring Livförsäkring

Vardagsekonomi

Vi erbjuder bolån och tjänster för kundernas vardags­ekonomi genom en digital fullsortimentsbank som vänder sig till privatmarknaden. Kunder har möjlighet att sköta sin vardagsekonomi och sitt sparande på skandia.se och i vår mobilapplikation. Vi har även en kundservice där kunder kan nå banken via telefon och chatt.

Därtill erbjuds alla tjänstepensionskunder särskilt förmånlig bolåneränta. Kolla om du har din tjänstepension hos oss genom att logga in på minpension.se eller ring oss så hjälper vi dig.

Allt för din dagliga ekonomi

Alltid en rådgivare nära dig

Vi har 250 rådgivare som hjälper privatpersoner och företag med sparande, pension och trygghetslösningar. När du bokar ett möte med oss väljer du själv vad rådgivningen ska handla om utifrån dina behov. Vi har både webbrådgivning, kvällsöppen telefonrådgivning och ca 50 kontor över hela landet. 

Boka personlig rådgivning

Som Skandiakund får du rabatt på familjejuridik

Familjens Jurist och Skandia har ett nära samarbete där du som Skandiakund kan få hjälp med familjejuridiska frågor. Förutom ett ökat skydd och trygghet för dig och dina närmaste får du som Skandiakund dessutom rabatter på de frågor du vill få hjälp med. Du kan välja att träffa en jurist, få hjälp över telefon eller via mallar själv upprätta dokument genom Familjens Jurists digitala tjänst.

Läs mer hos Familjens Jurist