Gå till innehåll

"Inte läge öka risken på börsen"

Förutsättningarna för aktier är i grunden goda med stark konjunktur, låga räntor och växande bolagsvinster. Men det finns ett hot som lurar i kulisserna, skriver våra ekonomer i senaste utgåvan av Placeringsutsikter.

Mer om marknadsutvecklingen

Uppsvinget tilltar, växtvärken gör sig påmind

Den globala ekonomin befinner sig mitt i ett synkroniserat uppsving. Tillväxten ökade under fjolåret och tar nya kliv uppåt i år. Amerikanska skattesänkningar och stigande råvarupriser smörjer de ekonomiska hjulen, men i bakgrunden har vi en allt mer självgående ekonomi.

Läs hela artikeln

Tänk på

Tänk på att informationen på denna sida inte är avsedd som investeringsrådgivning enligt lagen om värdepappersmarknaden. Om du vill ha personlig rådgivning utifrån dina individuella förutsättningar rekommenderar vi att du kontaktar en rådgivare på Skandia. Bolaget har inget ansvar för eventuella åtgärder som vidtagits enbart på grundval av detta material. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder eller andra finansiella instrument kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

"Bästa sättet att tjäna pengar på längre sikt"

Börserna i Asien har rusat under året med stora uppgångar i kinesiska teknikbolag. Och det finns mer att hämta på sikt, skriver Skandias ekonomer i Marknadsbrevet för december. – Att fokusera på kvalitet är det bästa sättet att tjäna pengar, säger Niraj Bhagwat, ansvarig förvaltare för fonden Skandia Asien, och berättar om sin framgångsrika investeringsfilosofi.

Läs hela artikeln

Världens första Svanenmärkta fonder

Trenden är tydlig, åtta av tio sparare vill placera delar av sitt innehav i en hållbar fond. Och nu har Svanen utsett världens första Svanenmärkning av fonder som gör det enklare för svenska folket att välja ett hållbart sparande. På listan finns Skandia Cancerfonden och Skandia Världsnaturfonden.

Läs mer om Svanenmärkningen