Gå till innehåll
Brygga och eka vid sjö

Sommarprat med Skandia

Vill du har något att lyssna på i hängmattan eller kanske under löppasset i sommar? Var så god – här är ett gäng intressanta samtal om sparande. Samtalen är ungefär tio minuter långa, reporter är Ida Karlbom.

Hans Bolander

Hans Bolander

Dagens gäst har i över 30 år rapporterat och förklarat kring allt som rör vår privata ekonomi. Hans Bolander är idag skribent på Dagens Industri och berättar här om vilka vanliga missuppfattningar vi går runt och tror på när det gäller vår ekonomi. Exempelvis om vår kommande pension och om tilltron till medias ekonomiexperter.

Han avslöjar även om han verkligen lever som han lär.

Lyssna på Hans Bolander

Karin Adelsköld

Karin AdelsköldNär Karin Adelsköld, komiker, föreläsare, journalist med mera, är gäst i Sommarprat med Skandia får vi lära oss hur man kan skämta om ekonomi och om ekonomer är torra. Karin berättar om hur du ska göra för att känna dig on top of the world och vad som kan göra din privatekonomi härlig..

Lyssna på Karin Adelsköld

Maria Landeborn

Maria Landeborn

I det här programmet reder Skandias sparexpert Maria Landeborn ut begreppen som du behöver känna till när det gäller bolån.

Maria berättar också hur du ska göra för att inte behöva betala mer än du måste, och hur du kan planera för framtiden med eventuella räntestigningar.

Lyssna på Maria Landeborn – låna

Roger Johanson

Roger Johanson

Skandia förvaltar flera hundra miljarder åt runt två miljoner kunder. Här lär du dig mer om hur dina pengar placeras och på vilket sätt du är med och bidrar till framväxt av nya företag som Spotify och Klarna.

Roger Johanson är ansvarig för Skandias tillväxtkapital och infrastrukturinvesteringar.

Lyssna på Roger Johanson

Anna Maria Corazza Bildt

Anna Maria Corazza BildtModerata EU-par­la­men­ta­ri­kern Anna Maria Corazza Bildt sitter inne med en djup kunskap om Europa och det som händer just nu.

Här berättar hon om vilka situationer som är av mest allvar, men även om vilka ljusglimtar som finns. Hon avslöjar även vad hon sparar till just nu, och vad hon sparade till som ung.

Lyssna på Anna Maria Corazza Bildt

Maria Landeborn om att spara

Maria LandebornLär dig mer om hur du kan tänka när det gäller ditt sparande i fonder och aktier. Hur du kan tänka på lång respektive kort sikt. Kan du till exempel vara utan de sparade pengarna i fem år? Och varför det kan vara bra med ett månadssparkonto.

Maria Landeborn är sparexpert på Skandia.

Lyssna på Maria Landeborn – spara