Gå till innehåll

Få skatteåterbäringen att växa!

När skatteåterbäringen kommer in på bankkontot kliar det säkert i många fingrar. Vad ska man göra med dessa pengar? En god idé kan vara att spara dem och låta skatteåterbäringen bli den grundplåt som ger det fortsatta månadssparandet en rejäl skjuts. Titta på våra förslag nedan och kom igång i dag.

Se våra förslag

Skatteåterbäringen – när & var?

Att skatteåterbäringen är en välkommen sommargäst i många bankkonton är inte att överdriva. Och genom att spara det du får tillbaka kan du lägga en grundplåt för ett stabilt sparande som även kan växa med tiden.

När kommer skatteåterbäringen?

  • 7-9 juni. Här får du pengarna om du har deklarerat digitalt via e-tjänst eller app, ringt eller sms:at senast den 2 maj.
  • Augusti eller september. Du som deklarerat på papper eller inte anmält ett konto senast den 2 maj får dina pengar i augusti eller september.

Var hamnar skatteåterbäringen?

På det bankkonto du valt att få pengarna till. Men genom att varken spendera pengarna eller låta dem ligga på ett sparkonto med låg avkastning kan det vara en god idé att få skatteåterbäringen att växa till sig ytterligare. Hur det fungerar kan du läsa om nedan.

Få skatteåterbäringen att växa!

Placera mer aktivt? Välj Investeringssparkonto

ISK:en, eller Investeringssparkontot, är en sparform som kan ge dig möjlighet till bättre avkastning än ett vanligt bankkonto genom sparande i aktier, fonder och andra värdepapper. 

  • Du betalar en årlig schablonskatt, 0,375 % (2017) 
  • Köp och sälj hur mycket du vill utan att betala vinstskatt
  • Kontot kostar 0 kr och du låser inte in dina pengar
Öppna Investeringssparkonto här

Inte så engagerad? Välj Kapitalförsäkring Traditionell

Passar dig som vill ha ett långsiktigt sparande som är tryggt och enkelt, utan att du själv behöver tänka på hur pengarna placeras, vi på Skandia sköter förvaltningen åt dig. Du är även garanterad ett visst belopp vid utbetalning.

  • Våra kapitalförvaltare förvaltar dina pengar och du är garanterad ett visst belopp vid utbetalningen 
  • Du kan aldrig få mindre än vad vi har garanterat dig – däremot mer
  • Alla med traditionell försäkring hos oss får ta del av överskottet i Skandias livbolag
Öppna Kapitalförsäkring Traditionell här

Får du lite mer än vanligt?

Boka rådgivning direkt eller ring och prata med en av våra rådgivare och låt oss hjälpa dig placera din skatteåterbäring. 

0771-55 55 05

Våra rådgivare finns på plats måndag–torsdag 9–21 samt fredagar 9–17. Vi hörs!

Boka rådgivning