Gå till innehåll
Skateboard

Med Skandia Idéer för Livet investerar du både i din och någon annans framtid

  • 2 % av ditt fondvärde går till unga och deras framtid via stiftelsen Idéer för livet
  • 0 kr i förvaltningsavgift – det är vårt bidrag som ger dig bättre avkastning
  • 57 % avkastning de senaste 5 åren* (innan våra kunder årligen skänkt 2 %)

Spara för din framtid samtidigt som du ger barn och unga möjlighet till sin!

Köp fonden Skandia Idéer för Livet

(2014-01-01 ­till 2018-12-31)

121 miljoner till Sveriges unga hittills. Men det är bara början.

Stiftelsen Idéer för livet bildades som motkraft till det hårdnande samhällsklimatet i mitten på 80-talet, och har idag stöttat över 4 000 projekt för att stärka barns självkänsla och motverka utanförskap - något som bidrar till ett tryggare, mer hållbart samhälle. Genom vår kunskap om försäkring vet vi vilket pris både enskilda och samhället betalar för socialt utanförskap. Men med tidiga insatser kan trender vändas och liv förändras för lång tid, kanske för alltid. Sedan 1995 då själva fonden bildades har våra sparare bidragit med 121 miljoner kronor till unga och deras framtid - en framtid som också är vår. Men mer behövs

Fonden Skandia Idéer för Livet ger också dig en hel del tillbaka

Vår fond Idéer för Livet är inte bara generös mot dagens unga. Den ger även dig mycket tillbaka, och är en av våra mer framgånsrika fonder. Avkastningen har varit 57 % de senaste 5 åren* (innan våra kunder årligen har skänkt 2 %). Så det sparande som stärker unga, är också en investering för dig.

Faktablad (KIID)

Informationsbroschyr

 (2014-01-01 ­till 2018-12-31)

Social hållbarhet lönar sig. För alla.

Sedan 1987 har stiftelsen Skandia Idéer för livet engagerat sig i tidiga satsningar som kan motverka framtida utanförskap.

Utanförskap kostar samhället enormt mycket i både mänskligt lidande och pengar. Till slut får alla betala på ett eller annat sätt.Vi tror att det bästa sättet att skapa ett socialt hållbart samhälle är att satsa på forskning och konkreta projekt som förebygger utanförskap och ohälsa redan i unga år.

Hittills har mer än var tredje kommun i Sverige använt sig av våra verktyg och vår forskning. Vi har också stöttat över 4 000 lokala projekt. Det innebär fler långsiktiga insatser för barn och unga redan i skolan.

Vi är övertygade om att förebyggande insatser bland unga är en investering som hela samhället tjänar på. Därför fortsätter vi uppmärksamma att utanförskapets pris är alltför högt, i både mänskliga och ekonomiska termer, och jobbar för att fler ska engagera sig. Läs mer om stiftelsen Idéer för livet.

Genom att spara i fonden Skandia Idéer för Livet kan du som kund stödja stiftelsen Idéer för livet och deras arbete för ett tryggare, mer socialt hållbart Sverige - samtidigt som du investerar i din egen framtid.

Din bästa gåva?

Ett sparande som bara växer. Och växer.

Med fonden Skandia Idéer för Livet ger du en gåva som: 

  • varar länge - en trygghet för livet! 
  • stärker även andra unga - och allas vår framtid
  • passar dig som vill ge en långsiktig investering

Ring oss på telefon 0771-55 55 00 och välj 1 för bank – så hjälper vi dig.

Från 1 500 kr till 830 407 kr på 20 år

Med ett månadssparande i fonden Skandia Idéer för Livet kan summan växa rejält.

 

 5 år10 år20 år
500 kr

41 875 Familjesemester

92 136 kr

276 802 kr

1 000 kr

83 751 kr

184 273 kr Nytt kök

553 605 kr

1 500 kr

125 626 kr

276 409 kr

830 407 kr Sommarstuga

Räkneexemplet är baserat på fondens historiska navkurser med ett månadssparande den sista handelsdagen varje månad. Dessutom har våra kunder årligen bidragit med 2 % av sitt fondvärde till Stiftelsen Idéer för livet. Tänk på att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Tips! Du kan enkelt räkna ut hur ditt fondsparande kan växa på Fondkollen.se

Hur fungerar det att månadsspara?

  • Det enda du behöver för att månadsspara i fonder är ett konto för fondsparande (ett investerings­sparkonto eller en depå eller en kapitalförsäkring) där du kan samla dina fonder och andra värdepapper om du vill.
  • Du väljer sedan fonder i en placeringsplan. På så sätt placeras dina pengar i samma fonder varje månad och du behöver inte tänka på om det är rätt läge att köpa eller sälja. Du kan när som helst ändra både fonder och belopp. 

Sprid dina risker

Du kan sprida riskerna genom att spara i många olika fonder. När du dessutom sprider ut dina inköp över en längre tidsperiod kommer du köpa fondandelar både när börsen står högt och lågt. En nedgång på börsen kan innebära att du köper nya andelar till ett lägre pris.

Hos oss hittar du allt du kan förvänta dig av ett sparbolag.

Har du redan en depå eller ett konto du sparar i?

Då är det bara att logga in och börja spara i fonden.

Köp fonden Skandia Idéer för Livet