Gå till innehåll
Papper, glasögon, nycklar

Flytta dina fonder och få upp till 2 000 kr*

  • Flytta fonder så att du får ett värdepappersinnehav på minst 30 000 kr och få upp till 2 000 kr*
  • Du behåller samma förvaltare, avgifter och fondvillkor som tidigare
  • Du behöver inte tänka på kapitalvinstskatter

Det enda du behöver för fondflytten är ett konto för fondsparande (en depå) där du kan samla dina fonder och andra värdepapper om du vill.

Missa inte ditt förmånliga fondflytterbjudande!

Flytta dina fonder till oss från någon annan bank/institut så att du får ett totalt värdepappersinnehav på minst 30 000 kr hos oss, så får du 1 % av värdet på dina inflyttade fonder (max 2 000 kr).

Det enda du behöver för fondflytten är ett konto för fondsparande (en depå) där du kan samla dina fonder och andra värdepapper om du vill. För att du ska slippa skatt när du gör fondflytten så bör du öppna samma typ av konto (depå) som du flyttar dina fonder från.

För att flytta fonder behöver du en depå (konto)

Har du redan en Värdepappersdepå hos oss?

Då är det bara att logga in – du flyttar dina fonder direkt i internetbanken. Du behåller dina fonder precis som de är, men får bättre koll på ditt sparande genom att samla dem hos oss.

Flytta fonder till din depå

Har du redan ett Investeringssparkonto (ISK) hos oss ?

 Då fylller du bara i flyttblanketten och skickar in den till oss.

Flyttuppdragsblankett Investeringssparkonto (ISK)

Saknar du depå (konto)?

Logga in för att öppna en depå: Investering­sspar­konto eller Värdepappersdepå. Om du inte redan är kund hos oss blir du det på vägen med hjälp av BankID.

När du har en depå kan du flytta dina fonder direkt i internetbanken. Gå in i din depå och välj fliken "Flytta värdepapper" – där kan du göra din fondflytt.

Öppna Investeringssparkonto Öppna Värdepappersdepå

Flytta fonder med posten?

Fyll i en flyttblankett för varje bank/fondbolag som du vill flytta fonder från och skicka blanketten portofritt till oss:

Frisvar
Skandia Dokumenthantering
R813 
110 00 Stockholm

Har du en IPS (Individuellt Pensionssparande)?

Har du sparat i IPS sen tidigare kan du enkelt flytta den till oss. Vi skickar din flyttbegäran till ditt gamla bolag. Fonderna säljs av men du behöver inte betala någon vinstskatt.

  • Samla allt på ett ställe och få låga avgifter
  • Enkelt – vi hjälper dig med det mesta under flytten
  • Du kan välja att spara i fonder, aktier och obligationer
Läs mer och flytta IPS till oss

Våra utvalda fonder

Se kursfakta, rating, avgifter och jämför våra utvalda fonder med varandra.

Till våra utvalda fonder

Villkor för vårt flytterbjudande för fonder

* Om du flyttar dina fonder till oss från någon annan bank/institut så att du får ett totalt värdepappers­innehav på minst 30 000 kr hos oss, så får du 1 % av värdet på dina inflyttade fonder (max 2 000 kr). Vi sätter in pengarna i fonden SMART-Balanserad i din depå (konto). Om du har flyttat en IPS behöver du även en ISK eller Värdepappersdepå för att vi ska kunna sätta in pengarna.

Smart Balanserad - Faktablad (Basfakta för investerare) 

Smart Balanserad - Informationsbroschyr

Vi kommer att sätta in pengarna i slutet av 2015. För att du ska kunna ta del av erbjudandet så ska du ha flyttat in fonderna innan den 30 november 2015. Du kan bara ta del av erbjudandet en gång och du kan inte kombinera det med andra fondflytterbjudanden.

Ditt fondsparande ska ske i ett Investeringssparkonto (ISK), Värdepappersdepå eller till en IPS.

Avseende ersättningen på upp till 2 000 kr kommer vi att betala in skatt och skicka kontrolluppgift till skattemyndigheten. Skatten dras inte av från din ersättning utan du får 1 % (max 2 000 kr). 

Exempel: Du har redan 5 000 kr i fonder i din depå (konto) hos oss. Du flyttar in fonder för 25 000 kr för att få ihop 30 000 kr och för att kunna ta del av erbjudandet. Din ersättning blir 1 % av 25 000 kr dvs 250 kr.

I de flesta fall kostar det inget att flytta fonder mellan två banker/institut. Skulle din bank/institut ta ut en avgift står Skandia inte för avgiften.

För att inte utlösa skatt när du flyttar - gör så här

För att du ska slippa skatt när du gör fondflytten så bör du öppna samma typ av konto (depå) som du flyttar dina fonder från.