Gå till innehåll

Skandia – stolt huvudpartner till Cancerfonden

Tillsammans med Cancerfonden kan vi bidra till mer forskning och kunskap om livsviktiga frågor för att förebygga ohälsa och för att fler människor ska bli friska.

Det gäller att tänka längre och agera idag för att bidra till att forskningen och cancervården får medel att kunna utvecklas framåt.

Forskning ger hopp

Sedan 1988 har våra sparare i Skandia Cancerfonden bidragit med över 138 miljoner kronor till svensk cancerforskning. Cancerfondens vision är att besegra cancern och här har vi som huvudparter en viktig roll att spela. Vi har musklerna som krävs för att bidra till att ännu mer pengar samlas in till forskningen och vi har engagemanget och tron på att det vi bidrar med leder till att färre drabbas och fler överlever cancer. 

En tredjedel kan förebyggas

Varje år får fler än 60 000 personer i Sverige ett cancerbesked. Cancerfondens mål är att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer. Forskning visar att en tredjedel av all cancer kan förebyggas genom hälsosamma levnadsvanor.

Med Skandia Cancerfonden kan du både göra gott och tjäna gott

  • 2 % av fondens värde går varje år till svensk cancerforskning – Riksföreningen mot Cancer 
  • 87 % avkastning de senaste 5 åren* 
  • Våra sparare i aktiefonden har totalt bidragit med över 138 miljoner kronor till Cancerfonden

Tack alla sparare!

* (2012-01-01 till 2016-12-31)

Köp Skandia Cancerfonden

Placera din fond i vårt Investeringssparkonto

För att spara i fonder måste du öppna ett konto. Med vårt Investeringssparkonto (ISK) kan du samla alla dina fonder och värdepapper på ett ställe. Du betalar bara 0,375 % i skatt (2017) och låser inte dina pengar. Dessutom slipper du vinstskatt och krångel med deklarationen och - kontot kostar 0 kr. Läs om andra sätt att spara.

Öppna Investeringssparkonto (ISK)