Gå till innehåll

Månadsspara  –  så att det verkligen blir av!

 • Pengarna dras automatiskt från ditt konto varje månad
 • Genom att köpa fonder regelbundet sprider du risken
 • Enkelt att komma igång

Har du redan ett konto för fondsparande hos oss – logga in och börja månadsspara direkt. Annars kan du öppna ett investeringssparkonto längre ner på sidan.

Logga in och börja månadsspara

Spara 10 % av lönen?

De flesta av oss vet att vi borde spara. Så mycket som 10 % av nettolönen, tycker en del experter. Att starta ett månadssparande är ofta en bra idé. Pengarna dras varje månad, så att ditt sparande verkligen blir av. Och om du sparar i fonder så sprider du risken över tid – genom att spara regelbundet istället för att sätta in ett större belopp på en gång minskar du risken att köpa vid fel tillfälle.

Följ de tre stegen nedan så är du igång!

Öppna ett investerings­sparkonto (ISK)

ISK är ett enkelt sparande där du slipper deklarera dina vinster och förluster.

Välj belopp och fond/fonder

Har du svårt att välja fonder kan du titta på fonderna vi rekommenderar just nu.

Klart!

Svårare än så behöver det inte vara. Nu har du startat ett månadssparande.

Äng-träd-sol-himmel

Investeringssparkonto (ISK)

Ett smidigt konto för dig som vill spara i fonder och andra värdepapper.

 • Det kostar 0 kr att öppna
 • Du låser inte in dina pengar
 • Du slipper dessutom deklarera varje vinst
Börja spara i ISK

Fonder vi rekommenderar


 • Placeringsutsikter ger vi dig Skandias övergripande syn på marknaden. För att få en uppfattning om den långsiktiga potentialen på de olika aktiemarknaderna använder vi oss av Skandias värdemätare tillsammans med kvalitativ analys.

  Skandias värdemätare visar vilka marknader Skandia anser bör ha över-, under- och neutral vikt i portföljen i förhållande till marknadens andel av världsindex (MSCI AC World). Bedömningen är en sammanvägning av kvalitativa och kvantitativa faktorer och ger en bild av den långsiktiga potentialen. Investeringar i aktier bör ha ett tidsperspektiv på minst 5-7 år. Syftet är alltså inte att identifiera vilken börs som kommer gå bäst närmaste månaden eller året. Skandias fondanalytiker har valt ut ett antal fonder inom respektive region. Fondfaktablad och informationsbroschyr för respektive fond hittar du i fondlistan

  .

  Japan och Pacific

  Capital International Japan

  Aktivt förvaltad fond som investerar i både värde och tillväxtorienterade bolag. Stabilt och mycket erfaret team med lokal närvaro.

   

  USA

  Skandia USA

  Aktivt förvaltad USA-fond som tillämpar kvantitativ förvaltning. Fonden har 250-300 innehav vilket ger en bred exponering mot den amerikanska aktiemarknaden.

  Asien

  Stewart Asia Pacific Leaders

  Aktivt förvaltad Asienfond, som även inkluderar Australien. Förvaltaren är en av de mest respekterade aktieförvaltarna inom Asien- och tillväxtmarknaderna. Investeringsprocess som enbart fokuserar på bolag med stabil intjäning och låga värderingar.

  Sverige

  Carnegie Sverige

  Aktivt förvaltad svensk aktiefond som fokuserar på stabila bolag. Carnegie Sverige står för en tydligt värdefokuserad förvaltning med goda resultat historiskt. Förvaltning som vågar köpa det som inte ”är inne”, men just därför ofta lågt värderat.

  Europa

  Schroder European Special Situations

  Aktivt förvaltad fond som löpande letar efter nya investeringsmöjligheter i en föränderlig europeisk aktiemarknad. Identifierar finansiellt högkvalitativa bolag med stabil och högre tillväxt än marknaden.

  EMEA inkl Ryssland

  Prosperity Russia

  Fonden söker investeringsmöjligheter i bolag som bedöms ha bra tillväxtförutsättningar och attraktiv värdering, ofta i bolag utanför index. Investeringsteamet i fonden är bland de största, fokuserade på ryska aktier och med lokal närvaro

  Latinamerika

  JP Morgan Latinamerika

  Letar bolag med tydlig tillväxt och stabil intjäning. De har en stabil organisation med betydande resurser för att identifiera attraktiva aktier. Fonden har koncentrerade positioner, ofta utanför index, vilket vittnar om stor övertygelse.

  Räntor

  Skandia Penningmarknad

  Aktivt förvaltad räntefond som investerar i svenska bostads- och företagsobligationer med korta löptider och låg kreditrisk. Begränsad risk för kapitalförluster vid stigande marknadsräntor.

  Alternativa

  Norron Target

  Aktivt förvaltad hedgefond som placerar i nordiska aktier, räntor och företagsobligationer. Siktar på låg risk i portföljkonstruktionen, med en tydlig strategi för att begränsa kapitalförluster vid kraftiga aktiemarknadsnedgångar.

Tänk på

Tänk på att en placering i finansiella instrument som t.ex. aktier eller fonder alltid är förknippad med ett ekonomiskt risktagande. Det är inte säkert att du får tillbaka det insatta kapitalet. Vid produkter med garanti kan du dock aldrig få mindre än det garanterade beloppet. Informationen  på denna sida inte ska betraktas som finansiell rådgivning. Du ansvarar själv fullt ut för dina investeringsbeslut och bör därför alltid ta del av detaljerad information innan du fattar ditt beslut. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare i Skandia