Gå till innehåll

Skandia om Best Execution

Uppdaterade villkor

MIFID II

Top five venues

Skandiabanken har en skyldighet att vid utförande av en kunds order vidta alla de åtgärder som behövs för att uppnå bästa möjliga resultat för kunden.

Stigande öppning

Börserna i USA avslutade fredagen med sjunkande kurser vilket vi också kunnat se i Asien nu under morgonen. Ledande terminer indikerar en negativ öppning för OMXS30. • USA och Asien

  De amerikanska börserna inledde tisdagen nedåt och fortsatte sjunka fram till stängning. I USA var det första gången sedan fredagen som börserna var öppna för handel och Nordkoreas provsprängning tidigare i helgen hade därför inte diskonterats i kurserna. Finansbolagen gick kräftgång och Goldman Sachs ledde nedgången. Vid stängning noterades Dow Jones industriindex och tekniktunga Nasdaq Composite ned 0,1,1 procent respektive 0,9 procent. S&P500-indexet retirerade 0,8 procent.

   
  På råvarumarknaden var det blandad stämning med uppgångar för olja men röda kurser för basmetallerna. En något svagare dollar gav stöd åt oljan som fortsatt påverkas av olika tolkningar kring stormen Harvey och dess effekter på det globala oljeutbudet såväl som oljekonsumtionen. Oljepriset för Nordsjöoljan steg med 1,4 dollar till en notering på 53,3 dollar per fat. WTI handlades samtidigt 1,0 dollar höge till 48,7 dollar per fat.


   Bland de amerikanska bolagen offentliggjordes det uppköp som det tidigare spekulerats om. Under gårkvällen blev det till slut klart att United Technologies förvärvar flygplansdeltillverkaren Rockwell Collins för 23 miljarder dollar. Affären förväntas vara klar det tredje kvartalet 2018. United Technologies dök 5,7 procent medan Rockwell Collins steg 0,3 procent. Tisdagens kursraket blev Insmed, som steg med hela 120 procent. Bioteknikbolaget uppgav att man varit framgångsrik i sin fas 3 studie för läkemedelskandidaten Alis som behandlar en ovanlig form av lunginfektion.


   
  Den tioåriga amerikanska statsobligationsräntan handlades ned 10 punkter till 2,07 procent


   
  På de asiatiska börserna var utvecklingen negativ. I Japan föll index till sin lägsta nivå på 4 månader sedan ett viktigt tekniskt stöd brakat igenom, sedan Nordkorea fortsatt gäcka investerare och yenen stärkts jämfört med dollarn. Japanska Nikkei var klockan 07:50 ned 0,2 procent. Hang Seng index i Hongkong hade vid samma tidpunkt minskat 0,8 procent samtidigt som Shanghai Composite var oförändrad.


   
  Sverige

  På Stockholmsbörsen släppte Clas Ohlson sin rapport klockan 07.00 tidigare i morse. Rörelseresultatet under det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret uppgick till 100 miljoner kronor. Analytiker hade i snitt räknat med ett rörelseresultat på 98,4 miljoner kronor. Klockan 08.30 släpper Nuevolution på First North sin rapport. Noteras bör även att Addlife håller kapitalmarknadsdag med start klockan 09.00.


   
  Under morgonen har UBS sänkt sin rekommendation för Fingerprint Cards till sälj från neutral. Riktkursen sänks till 30 från 34 kronor, det uppger Bloomberg.


   
  Makroekonomi

  Bland de makronyheter som väntas inkomma under dagen noterar vi till en början den tyska industriorderingången för juli som preenteras klockan 08.00. Denna väntas, enligt konsensusprognosen, ha ökat med 0,2 procent under föregående månad och 5,8 procent i årstakt. Efter lunch riktar vi blickarna mot Kanada och deras centralbank, BOC, som kommer med ett nytt räntebesked klockan 16.00. Centralbanken höjde styrräntan för första gången på nästan sju år i juli, från 0,50 till 0,75 procent. Denna gång väntas ett något mindre drastiskt besked då de flesta bedömare är säkra på att räntan lämnas oförändrad. Vid samma tidpunkt kommer USA med ISM prisindex för icke tillverkningssektorn för augusti. Efter en överraskande stor nedgång i juli, till 53,9 från 57,4 i juni, väntas nu en återhämtning till 55,0 i augusti.

Börja handla direkt

 • Fast pris 69 kr för affärer upp till 250 000 kr
 • Aktier, fonder och andra värdepapper på Nasdaq, NGM och NDX 
 • Full koll på marknaden med Skandia Trader
Börja handla

Börs- och nyintroduktioner

 • Ta ta del av aktuella börsnoteringar
 • Svar på vanliga frågor kring IPO (Initial Public Offering)
 • Håll dig uppdaterad med Skandias morgonrapport
Se aktuella börs- och nyintroduktioner

Skandia Trader

 • Ett smart och smidigt handelsverktyg
 • Bevaka värdepapper av särskilt intresse
 • Aktiekurser i realtid, de senaste nyheterna, index och mycket mer
Skaffa Skandia Trader