Gå till innehåll

”Nu kan jag betala mina resor med att spendera pengar”

Jakob Westin älskar att resa. Drömmen är just nu en långresa i Sydamerika. För att få råd med sina resor har han hittat ett nytt sätt att finansiera dem på. Det går bland annat ut på att spendera pengar. Så här fungerar det.

Tidigare i år var Jakob Westin i Japan och åkte skidor. Nu är siktet inställt på Brasilien och Kuba. Och så drömmer han om att segla runt de karibiska öarna. För att få råd krävs förstås ett disciplinerat sparande. Men efter att 21-åringen blev kund hos Skandia närmar han sig också drömresan genom att betala sina vanliga utgifter som mat, kläder och nöjen med sitt bankkort kopplat till SAS EuroBonus.
– Det här var faktiskt en av många anledningar till att jag bytte från min dåvarande bank till Skandia. Att få EuroBonus-poäng på exakt allt jag köper (över 100kr) är fantastiskt. Eftersom målet med mitt sparande är att finansiera mina resor så kan jag nu finansiera de med att spendera pengar också! Varenda liten sak jag köper tar mig ett steg närmare nästa resa.

5 poäng per spenderad 100-lapp: Så fungerar det

Hur många poäng har du samlat ihop?
– Oj, bra fråga. Har inte kollat på länge. Skulle väl gissa på 10 000 poäng kanske sen jag blev kund hos Skandia (hösten 2015).

Har du något drömresemål?

– Drömresemålet just nu är Brasilien helt klart. Först Rio de Janeiro, sen röra mig runt i landet. Jag vill också till Kuba innan de amerikanska turisterna tar över och gör det till ett charterparadis. Drömmer lite om att segla runt mellan de karibiska öarna. Västerut blir det i alla fall. Söder om Miami!

Kommer du att resa med SAS i så fall?

– Jag har hört att det är billigast att köpa flygbiljetter exakt 54 dagar innan avgångsdatum, så jag måste bara komma på när jag ska dra. Förhoppningsvis passar just SAS bäst med plan, pris och komfort (för det brukar de göra). Är jag riktigt bra på att spara blir det kanske en weekend i NYC på vägen dit. Då kan jag bli av med lite poäng också! Annars gillar jag tanken av att spendera poäng på lite kortare resor som är ganska spontana. Då behöver man inte spara pengar, utan kan dra av på poängen lite bara.

Dela sidan