Gå till innehåll

Indexnära aktiefonder

  • För dig som är beredd att ta hög risk och har en spartid på minst 7 år
  • Strävar efter att efterlikna jämförelseindex
  • Vi undviker bl.a. tobak, kol och kontroversiella vapen

Skaffa ett konto för värdepappershandel hos oss med BankID eller Mobilt BankID så kan du köpa fonder direkt. Har du redan ett konto är det bara att börja handla.

Handla fonder

Har du inget konto hos oss än?

Investeringssparkonto (ISK) passar dig som vill spara aktivt utan att behöva deklarera för varje affär. Det är ett smidigt konto där du samlar fonder, aktier och andra värdepapper. Du får också möjlighet till högre avkastning än vanlig bankränta. Läs mer om ISK.

  • Kontot kostar 0 kr att öppna och du har fria uttag
  • Du betalar en årlig schablonskatt, 0,375 % (2020), jämfört med värdepappersdepå som har 30 % i skatt på vinsten
  • Du slipper deklarera varje enskild affär och låser inte in dina pengar
Öppna ISK

Skandia Europa Exponering

Skandia Europa Exponering investerar i europeiska aktier, fördelat över olika branscher, länder och valutor. Förvaltningen av fonden är indexnära och strävar efter att efterbilda sammansättningen av sitt jämförelseindex MSCI Europe Net. Passar som basplacering i europeiska aktier. 

Läs mer om Skandia Europa Exponering

Skandia Global Exponering

Skandia Global Exponering investerar i globala aktier, fördelat över olika branscher, länder och valutor. Förvaltningen av fonden är indexnära och strävar efter att efterbilda sammansättningen av sitt jämförelseindex MSCI World Net. Passar som basplacering i globala aktier.

Läs vårt månadsbrev (maj 2020)

Läs mer om Skandia Global Exponering

Skandia Japan Exponering

Skandia Japan Exponering investerar i japanska aktier, fördelat över olika branscher, främst i de större börsföretagen. Förvaltningen av fonden är indexnära och strävar efter att efterbilda sammansättningen av sitt jämförelseindex MSCI Japan Net. Passar som basplacering i japanska aktier.

Läs vårt månadsbrev (maj 2020)

Läs mer om Skandia Japan Exponering

Skandia Nordamerika Exponering

Skandia Nordamerika Exponering investerar i nordamerikanska aktier, fördelat över olika branscher, främst i de större börsföretagen. Förvaltningen av fonden är indexnära och strävar efter att efterbilda sammansättningen av sitt jämförelseindex MSCI North America Net. Passar som en basplacering i nordamerikanska aktier.

Läs mer om Skandia Nordamerika Exponering

Skandia Sverige Exponering

Skandia Sverige Exponering investerar i svenska aktier, fördelat över olika branscher. Förvaltningen av fonden är indexnära och strävar efter att efterbilda sammansättningen av sitt jämförelseindex SIX Portfolio Return Index. Passar som en basplacering i svenska aktier.

Läs mer om Skandia Sverige Exponering