Gå till innehåll
Skrivbord med läsplatta på

Förmögenhetsförvaltning – för dig med större placeringskapital

  • Du får en egen förvaltare som sköter hela förvaltningen åt dig
  • Förvaltaren tar dagligt ansvar för din värdepappersportfölj 
  • Placeringar sker i enskilda aktier och i fonder

Få möjlighet till avkastning utan att du själv behöva vara aktiv – vi sköter din värdepappersportfölj och fattar alla placeringsbesluten åt dig.

Så fungerar Förmögenhets­förvaltning

Har du ett större kapital att placera men varken tid eller intresse? Då kan Förmögenhets­förvaltning vara något för dig. Du får en egen förvaltare som löpande ansvarar för din värdepappers­portfölj och som fattar alla placeringsbesluten åt dig. Tjänsten är till för privatpersoner och företagare (även ägare av vilande bolag och stiftelser) som har ett placerbart kapital på 5 miljoner kr eller mer i värdepapper och likvida medel.

Personlig service

Förmögenhets­förvaltningen anpassas helt efter dina avkastningsmål, placeringshorisont och inställning till risk. Du får obegränsad tillgång till din förvaltare på det sätt som passar bäst för dig: telefon, mejl eller personliga möten. Du kan också få hjälp av Skandias samarbetspartners med frågor som rör beskattning, familjerätt, bokföring och deklaration.

Alltid bra priser och villkor

Värdepappersportföljerna sätts samman med hjälp av Skandia Livs kapitalförvaltning, som har ett av de största förvaltaruppdragen i Sverige. Vi har goda förutsättningar att nå bästa möjliga avkastning och vi ger dig alltid fördelaktiga priser och villkor. Placeringarna sker i enskilda aktier, i våra egna fonder och i fonder hos de främsta externa fondförvaltarna. Prissättningen är individuell och styrs utifrån t.ex. volym, risknivå och paketering med andra produkter och tjänster i Skandia.