Gå till innehåll
Man vid skrivbord

Experternas tips för sparande

Har du koll på vad som händer på marknaden? Vet du hur du ska ta ditt sparande till nästa nivå? Här har vi samlat våra bästa tips som ger dig koll.
Saknar du något får du gärna mejla oss.

Våra bästa tips för sparande

Läsplatta på skrivbord

Ha koll på marknaden

"Efter en svag utveckling i världsekonomin under vintern har vissa positiva signaler dykt upp i den ekonomiska statistiken på sistone. Samtidigt fortsätter nya besvikelser komma in."

Läs ekonomens analys
Fyra timglas i olika storlekar

Varför månadsspara?

Läs mer om ränta-på-ränta-effekten och få våra bästa tips när du ska månadspara – belopp, spar­former och fördelning. Det finns flera fördelar med att månadsspara. 

Därför ska du månadsspara
Glödlampa

Fonder eller aktier?

Ta ditt sparande till nästa nivå! Få koll på varför du ska spara i fonder och när det passar att spara i aktier. Vi guidar dig genom risknivåer, sparhorisonter, delägarskap och annat som är värt att veta.

Guide – fonder eller aktier?
Frågetecken

Vad är skillnaden mellan kapitalförsäkring och ISK?

Skillnaderna mellan investeringssparkonto och kapitalförsäkring handlar i stort om hur mycket du vill styra och kontrollera själv. 

Lär dig om skillnaderna
Man leder cykel

För dig med större placeringskapital

Har du ett kapital på 5 miljoner kr eller mer att investera? Få ut hela potentialen av ditt kapital med våra förmögenhetstjänster.

Få hjälp att investera
Dator på skrivbord

Aktier för nybörjare

Vi gör det enklare för alla att handla med aktier. I vår guide går vi igenom vad du bör ha koll på innan du köper din första aktie och berättar om verktyget som hjälper dig framåt.

Aktier – så kommer du igång!

Hej! Vad vill du veta mer om?

Något gick fel när du skulle tipsa, försök gärna igen!

Dela sidan

Tänk på

Det kan tyckas självklart, men vi vill ändå på­minna om risken med att placera pengar i traditionell förvaltning, fonder och aktier. Historisk av­kastning är ingen garanti för framtida avkastning och dina pengar kan både öka och minska i värde.

Även om vi kan ge dig tips på vägen är det du själv som ansvarar för dina investerings­beslut. Därför är det viktigt att du läser all information inför ett beslut. Läs gärna om risker och ditt ansvar här.