Gå till innehåll
Man vid skrivbord

Spara & investera med bättre koll

Spara pengar och investera dem med bättre koll. Här har vi samlat våra bästa lästips om Pension,  Sparande, FonderAktier och Marknaden.

Pension

När passar det att löneväxla?

Få koll på om sparandet kan bli högre än löneminskningen, varför din arbetsgivare borde erbjuda det och hur 2 000 kr/mån kan utvecklas.

Löneväxling

Pensionen i coronatider

Skandias pensionsekonom Mattias Munter ger tips om hur du kan tänka kring sparandet i coronatider.

Läs mer
Händer bygger pyramid med klossar

Hur mycket borde du spara?

Många får bara 60 % av sin lön i pension. Räkna ut hur mycket du borde spara i månaden, baserat på ålder, inkomst och önskad pension. 

Räkna nu!

Sparande

Kurva i linjediagram pekar uppåt

Lär dig förstå ränta på ränta

Få bättre koll på hur ränta på ränta funkar, lär dig hur du räknar ut effekten och få koll på hur olika sparformer kan påverkas.

Ränta på ränta
Barn i regnjacka och hatt

Första-boende­spara

Vill du hjälpa barnen med kontant­insats till framtidens första bostad? Då är det bra att börja spara när barnen fortfarande är unga.

Boendespara
Tre personer håller i en blombukett

Kapitalförsäkring eller ISK?

Vad är egentligen skillnaderna mellan investeringssparkonto och kapital­försäk­ring? Och vad passar när? Vi reder ut begreppen.

3 största skillnaderna – och några likheter
Två personer delar på en tårta

Större place­rings­kapital...

Har du ett kapital på 5 miljoner kr eller mer att investera? Få ut hela poten­tialen av ditt kapital med våra förmögenhets­tjänster. 

Få hjälp att investera

Fonder & aktier

Hand lägger bollar i glasskål

Fonder eller aktier?

Varför ska du spara i fonder och när det passar att investera i aktier? Få koll på t.ex. risknivåer, sparhorisonter och del­ägarskap.

Läs vår guide
Kvinna bär på en stor mängd arbetsmaterial

5 tips innan aktieköpet

Vad ska du tänka på innan du investerar i din första aktie? Vi ger dig våra bästa tips, inkl. verktyget som hjälper dig framåt.

Planera för aktieköp
Stapeldiagram

Vilka fonder köps just nu?

Kolla in de mest köpta fon­derna under den senaste månaden (och de mest sålda). Få inspiration i valet med våra topplistor & tips. 

Topplistor för fonder
Läsplatta på skrivbord

Placeringstips & analyser

Få de senaste analyserna, insikter i aktie- och ränte­marknader världen över & placeringstips. Helt gratis och direkt i din inkorg.

Få bättre koll

Hej! Vad vill du veta mer om?

Något gick fel när du skulle tipsa, försök gärna igen!

Tänk på

Det kan tyckas självklart, men vi vill ändå på­minna om risken med att placera pengar i traditionell förvaltning, fonder och aktier. Historisk av­kastning är ingen garanti för framtida avkastning och dina pengar kan både öka och minska i värde.

Även om vi kan ge dig tips på vägen är det du själv som ansvarar för dina investerings­beslut. Därför är det viktigt att du läser all information inför ett beslut. Läs gärna om risker och ditt ansvar här.

Dela sidan