Gå till innehåll
Flicka utklädd till astronaut

Med Skandia Idéer för Livet investerar du både i din och någon annans framtid

  • 2 % av ditt fondvärde går till unga och deras framtid via stiftelsen Idéer för livet
  • 0 kr i förvaltningsavgift – det är vårt bidrag som ger dig bättre avkastning
  • 101 % avkastning de senaste 5 åren* (innan våra kunder årligen skänkt 2 %)

Spara för din framtid samtidigt som du ger barn och unga möjlighet till sin!

Köp fonden Skandia Idéer för Livet

* (2016-12-01 till 2021-11-30)

150 miljoner till Sveriges unga hittills. Men det är bara början.

Idéer för livets mål är att bidra till att skapa ett samhälle med bättre hälsa och ökad trygghet över generationer. Det genom att arbeta långsiktigt för fler och mer effektiva förebyggande sociala insatser riktade mot barn och unga.

Skandias stiftelse Idéer för livet agerar som en katalysator för att skapa fler och effektivare förebyggande insatser mot barn och unga. Det genom att initiera och stödja lokala projekt, metoder och forskning. Idéer för livet har funnits i 34 år och stöttat fler än 4300 projekt. Vi vet värdet av att förutse risker och arbeta förebyggande genom att sätta in rätt insats vid rätt tidpunkt till rätt individ.

Lär mer om stiftelsen arbete här

Fonden Skandia Idéer för Livet ger också dig en hel del tillbaka

Vår fond Idéer för Livet är inte bara generös mot dagens unga. Den ger även dig mycket tillbaka, och är en av våra mer framgånsrika fonder. Avkastningen har varit 101 % de senaste 5 åren* (innan våra kunder årligen har skänkt 2 %). Så det sparande som stärker unga, är också en investering för dig.

Faktablad (KIID)

Informationsbroschyr

* (2016-12-01 till 2021-11-30)

Social hållbarhet lönar sig. För alla.

Skandias stiftelse Idéer för livet strävar efter att skapa ett samhälle med bättre hälsa och ökad trygghet. Vi agerar som en katalysator för att skapa fler och effektivare förebyggande insatser mot barn och unga. Det genom att initiera och stödja lokala projekt, metoder och forskning.

Det är vår övertygelse att det lönar sig både ur ekonomiskt och mänskligt perspektiv att förutse risker och förebygga problem innan de uppstår. Idéer för livet strävar efter att fånga upp barn och unga tidigt för att på så vis ge fler förutsättningar att leva ett liv med ökad trygghet och bättre hälsa.

Idéer för livet arbetar förebyggande inom områdena Lokala projekt, Metoder och Forskning. Tillsammans skapar områdena ett cirkulärt kretslopp som gör det möjligt att hela tiden förfina insatsernas kvalitet och effektivitet. Läs mer om stiftelsen Idéer för livet. 

Genom att spara i fonden Skandia Idéer för Livet kan du som kund stödja stiftelsen Idéer för livet och arbetet för att ge barn och unga chansen till ett mer hälsosamt och tryggt liv - samtidigt som du investerar i din egen framtid.

Barn i regnjacka och hatt

Din bästa gåva?

Ett sparande som bara växer. Och växer.

Med fonden Skandia Idéer för Livet ger du en gåva som: 

  • varar länge - en trygghet för livet! 
  • stärker även andra unga - och allas vår framtid
  • passar dig som vill ge en långsiktig investering

Ring oss på telefon 0771-55 55 00 och välj 1 för bank – så hjälper vi dig.

Från 1 500 kr till 830 407 kr på 20 år

Med ett månadssparande i fonden Skandia Idéer för Livet kan summan växa rejält.

 

  5 år 10 år 20 år
500 kr

41 875 Familjesemester

92 136 kr

276 802 kr

1 000 kr

83 751 kr

184 273 kr Nytt kök

553 605 kr

1 500 kr

125 626 kr

276 409 kr

830 407 kr Sommarstuga

Räkneexemplet är baserat på fondens historiska navkurser med ett månadssparande den sista handelsdagen varje månad. Dessutom har våra kunder årligen bidragit med 2 % av sitt fondvärde till Stiftelsen Idéer för livet. Tänk på att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Tips! Du kan enkelt räkna ut hur ditt fondsparande kan växa på Fondkollen.se

Hur fungerar det att månadsspara?

  • Det enda du behöver för att månadsspara i fonder är ett konto för fondsparande (ett investerings­sparkonto eller en depå eller en kapitalförsäkring) där du kan samla dina fonder och andra värdepapper om du vill.
  • Du väljer sedan fonder i en placeringsplan. På så sätt placeras dina pengar i samma fonder varje månad och du behöver inte tänka på om det är rätt läge att köpa eller sälja. Du kan när som helst ändra både fonder och belopp. 

Sprid dina risker

Du kan sprida riskerna genom att spara i många olika fonder. När du dessutom sprider ut dina inköp över en längre tidsperiod kommer du köpa fondandelar både när börsen står högt och lågt. En nedgång på börsen kan innebära att du köper nya andelar till ett lägre pris.

Hos oss hittar du allt du kan förvänta dig av ett sparbolag.

Har du redan en depå eller ett konto du sparar i?

Då är det bara att logga in och börja spara i fonden.

Köp fonden Skandia Idéer för Livet