Gå till innehåll

Det kan vara helt rätt att slå snett

En sund livsstil ger ett längre liv. Det kan handla om att du äter lite sundare, lägger dig lite tidigare eller rör på dig lite mer. Små förändringar i vardagen gör stor skillnad för hälsan. Till exempel tar du i snitt 12 000 steg under en golfrunda. Steg som leder till en bättre hälsa.

Skandia - huvudsponsor av svensk juniorgolf

Skandias samarbete med Svenska Golfförbundet har pågått i snart tjugo år. Det är framförallt juniorgolfen som stått i fokus. Att fler ungdomar ska få chansen att spela och utvecklas inom golfen. Men det finns fler anledningar, till exempel värderingarna som finns inom golfen: fair play, att det är en sport som i stort är fritt från våld, doping och droger. Det är dessutom en idrott som är livslång.

I samarbetet med Svenska Golfförbundet ordnas varje år tävlingar så att tusentals barn och unga mellan 7 och 21 år får möjlighet att prova på golf. Skandia är också partner och titelsponsor till Svenska Golfförbundets tävlings- och träningsverksamhet för barn och unga. Tävlingar som Skandia Cup, Skandia Tour, ANNIKA Invitational Europe och Skandia Junior-SM har genom åren varit en mycket starkt bidragande orsak till svenska framgångar inom golfen.

Läs mer om svensk juniorgolf

I snitt 12 000 steg

En 18-håls runda motsvarar i snitt 12 000 steg och tre rundor per vecka ger 12,5 timmars lågintensiv träning. Under 2015 gick svenska golfare tillsammans cirka 6,8 miljoner mil. Det motsvarar cirka 1 700 varv runt jorden.

Fler golfare = friskare Sverige!

Om antalet golfare kunde öka med 3 procent, totalt 16 500 golfare, skulle antalet personer med hjärt- och kärlsjukdomar minska med 1 889, vilket skulle spara samhället drygt 400 miljoner kronor i sjukvårdskostnader årligen.

Hälsa handlar inte bara om motion

Regelbunden och lågintensiv motion är bättre än hård motion en till två gånger i veckan. Och hälsa handlar inte bara om motion utan även om social samvaro och naturupplevelsen, vilket är en stor del av värdet med golf.

Intervju med Skandias hälsostrateg om sambandet mellan golf och hälsa

Kostnaderna för ohälsa ökar dramatiskt i Sverige och kommer att vara 50 miljarder kronor högre år 2020 än i dag om inget görs. Men det finns lösningar enligt Skandias hälsostrateg Kristina Hagström. En helhetssyn på människan och fler som spelar golf är två av dem.

Läs hela artikeln