Gå till innehåll
Skandia i Almedalen 2016

Tack för i år!

Stort tack till alla tusentals personer som besökte vår trädgård under Almedalsveckan i Visby 2016. För oss – med 2 miljoner kunder, drygt 563 miljarder i förvaltat kapital och 2 500 anställda – är Almedalen en naturlig plats för att visa hur vi bidrar till ett bättre samhälle.

Skandias trädgård 2016

Den 3 juli 2016 gick den årliga politikerveckan i Visby av stapeln. Under veckan träffades beslutsfattare och opinionsbildare inom politik, näringsliv, ideella organisationer och övriga samhället för att lyssna till partiledarnas tal, delta på seminarier och skapa nya kontakter.

Liksom tidigare år anordnade vi på Skandia ett flertal fullsatta seminarier i vår trädgård samt arrangerade under onsdagen Almedalsloppet. Dessutom genomförde vi hundratals hälsokoller under veckan där besökare exempelvis kunde ta sitt blodtryck och undersöka leverfläckar. 

Almedalsloppet 2016

För andra året i rad arrangerade vi Almedalsloppet på Idrottens dag, onsdagen den 6 juli. Cirka 350 personer snörade på sig löparskorna och sprang! Loppet är 4,2 km långt och syftet är att lyfta en viktig samhällsfråga: ohälsan i Sverige. Loppets startavgift gick i år oavkortat till Cancerfonden.

Resultat från Almedalsloppet