Gå till innehåll
Skandia i Almedalen 2016

Rekordmånga sprang Almedalsloppet

Tack alla ni som deltog i årets Almedalsloppet! Loppet anordnas av Skandia i samarbete med Cancerfonden och anmälningsavgiften går oavkortat till Cancerfonden. Årets 350 löpare bidrog med sammanlagt hela 54.000 kronor till svensk cancerforskning.

Se bildreportaget

Skandia i Almedalen

Med våra 2 miljoner kunder, drygt 600 miljarder kronor i förvaltat kapital och 2 500 anställda – är Almedalen en naturlig plats för oss att visa hur vi bidrar till ett bättre samhälle.

"Stort fokus på sparande i år"

Vår sparekonom Maria Landeborn summerar årets Almedalsvecka, ger några spartips och ser fram mot Almedalsloppet 2018.

Nytt förslag: PPM-systemet kan bantas till sju alternativ

Ett nytt fondtorg som bygger på en princip av relevant valfrihet. Sju upphandlade och kvalitetssäkrade alternativ som ersätter dagens djungel av hundratals PPM-fonder. Det är två av förslagen i en ny rapport framtagen av pensionsutredaren Mats Langensjö, på uppdrag av Skandia.

Läs artikeln

Sjukvårdsförsäkring hotad för nära halv miljon svenskar

Försäkringar har i alla tider kompletterat och avlastat de allmänna systemen. Nu utmanas sjukvårdsförsäkringen med hot om förmånsbeskattning av användarna. Regeringens förslag skulle drabba närmare en halv miljon människor som är försäkrade via sin arbetsgivare. – Det är helt absurt, säger Företagarnas vd Günther Mårder.

Läs hela artikeln