Gå till innehåll

Vad innebär löneväxling och vem tjänar på det?

Faktum är att löneväxling är en förmån som många har dålig kunskap om – men som långsiktigt kan ha stor påverkan på din pension.– Det blir allt viktigare för var och en att se över sitt långsiktiga sparande. Inte minst för den som är höginkomsttagare, säger Skandias pensionsekonom Mattias Munter.

Den här veckan infaller tjänstepensionens dag, den 27 september mer bestämt. Dagen arrangeras av pensionsbranschens aktörer och är en digital kampanj som syftar till att uppmärksamma vikten av tjänstepension.

En förmån som svenskar värdesätter är att få pengar till framtida pension via jobbet. Enligt en Sifo-undersökning utförd på uppdrag av organisationerna bakom Tjänstepensionens dag, är det den allra viktigaste löneförmånen. Och för dem som tjänar lite mer finns det ett knep som ger en extra skjuts i det långsiktiga sparandet – nämligen löneväxling.

– Möjligheten att löneväxla sig till ytterligare tjänstepension har nu blivit mer eller mindre standard, säger Skandias pensionsekonom Mattias Munter.

Löneväxling innebär att den anställda avstår en del av (sin)  din bruttolön, som arbetsgivaren istället betalar in till en pensionsförsäkring. Arbetsgivaravgiften för pensionsavsättningar är cirka sju procent lägre än för lön vilket ger möjlighet för arbetsgivaren att sätta in även de extra procenten till den anställdas framtida pension. För att tjäna på att löneväxla behöver den anställde ha en bruttolön på minst 41 400 kronor i månaden – efter löneväxlingen. Gränsen för att få maximal avsättning till den allmänna pensionen går nämligen strax under 41 400 kronor, och inkomsttaket för att få maximal föräldrapenning och sjukpenning vid 38 000 kronor.

– Den som tjänar 46 400 kronor i månaden innan skatt bör alltså inte växla mer än 5 000 kronor i månaden, säger Mattias Munter.

Skattemässigt kan det också vara en fördel att löneväxla. Den skatt som skulle ha dragits på lönen investeras i framtida pension, i motsats till ett privat sparande utan avdragsrätt där man placerar redan skattade pengar. Pengarna som löneväxlats inkomstbeskattas först när pensionen betalas ut. Den årliga schablonskatt som tas ut på den här typen av sparande är dessutom lägre än för till exempel investeringssparkonto och kapitalförsäkring.

– Löneväxling kan vara ett smart sätt att öka pensionssparandet efter slopandet av avdragsrätten. Det är en win-win-situation där den anställde får högre pension samtidigt som arbetsgivaren får chansen att erbjuda en bra förmån utan att det kostar något extra, säger Mattias Munter

Månadsspara till pensionen privat? Räkna här!

Tänk på

Eftersom det här handlar om sparande i någon form vill vi påminna om att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras  kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan dock alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare i Skandia.