Gå till innehåll

Nu höjer vi sparräntan – igen!

Vi belönades med utmärkelsen Årets Sparkonto 2022 av Privata Affärer, eftersom vi höjde räntan mest förra året. Och vi fortsätter att höja! På vårt sparkonto får du nu 2,30%. Väljer du att binda pengarna 3 månader (så att du har dem lagom till juli-semestern) erbjuder vi nu en ränta på 3,25% och binder du 1 år ger vi en ränta på 3,55%.

Person bygger torn av klossar

Att vi var den aktör som höjde sparräntan mest på vårt sparkonto i procentenheter i förra året gav oss utmärkelsen "Årets sparkonto" när Privata Affärer utsåg Sveriges bästa banker och finansiella tjänster.

”Banken visar att man som en av de större aktörerna kan erbjuda en konkurrenskraftig ränta”, skrev de.

Nu höjer vi igen! Nu får du 2,30% från första kronan på ditt sparkonto hos oss, utan restriktioner och med insättningsgaranti. Behöver du inte dina pengar just nu utan väljer att binda på tre månader eller ett år får du istället 3,25-3,55%

– Som kund i Skandia kan man förvänta sig attraktiva villkor för både lån och sparande. Vi jobbar hela tiden med att vara schysta och transparenta när det gäller våra räntor. Nu erbjuder vi en konkurrenskraftig höjd ränta för buffertsparandet säger Arvid Krönmark, vd på Skandiabanken.

Så får sparränta dina pengar att växa

När du sätter in pengar på ett sparkonto får du avkastning på dina pengar i form av sparränta.

Om du behåller sparräntan på sparkontot får du dessutom ränta både på nya insättningar och på föregående års ränta. Det blir en så kallad ränta på ränta-effekt som gör att dina pengar kan växa exponentiellt.

Läs mer om ränta på ränta-effekten.  

När betalas sparräntan ut?

  • Om du har ett fasträntekonto betalas din sparränta ut när bindningstiden löpt ut
  • Om du har ett sparkonto betalas din sparränta ut vid årsskiftet

Vilket sparkonto passar dig bäst?

Syftet med ditt sparande avgör vilken typ av sparkonto och sparränta som är bäst för just dig.

En bunden sparränta på ett fasträntekonto passar om du vet att du inte behöver pengarna innan bindningstiden löper ut. Genom att binda dina sparpengar på 1 år får du en högre ränta än på vårt vanliga sparkonto.

En rörlig sparränta på vårt sparkonto passar bättre om du vill ha flexibilitet att kunna ta ut pengarna när du vill.

Spara hos oss – "Årets Sparkonto 2022"

✔️ Vi har höjt räntan på vårt sparkonto till 2,3% – öppna konto här!

✔️ Vi har höjt räntan på vårt fasträntekonto till 3,25-3,55% – öppna konto här!

Självklart gäller insättningsgarantin

Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kronor. Riksgälden ska göra ersättningen tillgänglig för kunden för utbetalning inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Utöver detta belopp kan kunden få ersättning för insättningar kopplade till vissa särskilt angivna händelser, t.ex. försäljning av privatbostad, erhållet avgångsvederlag och erhållen försäkringsersättning med högst 5 miljoner kronor. För mer information läs mer här.

Skippa en förhandling – transparenta bolån

Har du fått nog av din storbank? Flytta ditt bolån till oss. Du slipper förhandla och vår ränta har legat under snittet för marknaden de senaste fyra åren. Se vad du skulle få för bolåneränta här!

Andra läser om

Se fler nyheter