Gå till innehåll

Vi erbjuder solcellsfinansiering till villaägare

Som ett led i vårt klimatarbete inleds nu ett samarbete med Hemma, en ny hållbarhetsplattform för husägare. Den som uppgraderar huset med en hållbar energilösning via dem kommer att erbjudas finansiering och rabatterat bolån.

Kvinna öppnar ett fönster

Tillsammans med Hemma hoppas vi skapa förutsättning för fler privatpersoner att installera solceller. Hushållen kommer kunna finansiera sina solceller samtidigt som de flyttar sitt befintliga bolån till en låg bolåneränta och på så vis förbättras solcellskalkylen med en lägre totalkostnad.

– Onödigt dyr och krånglig finansiering har hindrat många solcellsinstallationer. Genom samarbetet med Skandia blir det enklare och lönsammare för hushåll att ställa om till ett klimatsmart boende, säger Therese Ruth, grundare och vd för Hemma. 

Finansbranschen har en nyckelroll

Byggnader står idag för cirka 40 procent av Sveriges energianvändning, varav två tredjedelar utgörs av bostäder och stora investeringar är nödvändiga för att ställa om befintliga bostäder. Solceller och optimering av hushållsenergi spelar en viktig roll i omställningen.  

– Finansbranschen har ett stort ansvar och en nyckelroll i att möjliggöra gröna investeringar. Kommande regelverk ställer krav på att vi kan mäta och validera resultatet av investeringarna och det kan vi göra via Hemmas plattform, säger Johanna Cerwall, VD på Skandiabanken. 

Läs mer om Hemma

Andra läser om...

Till nyhetsarkivet