Gå till innehåll

Stjärnförvaltaren: Därför ska du fortsätta spara när det skakar

I vår podd ”En påse pengar” spår Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher en rekyl på börsen. Men den långsiktiga investeraren bör fortsätta att månadsspara, menar han. – Då sätter man in pengar i alla miljöer, därför tycker jag fonder är så bra!

Simon Blecher


Det skakar på världens aktiemarknader efter en längre period av uppgång.  

Men som sparare går det inte att gå och vänta på att det ska komma en korrektion, menar Simon Blecher, som flera gånger utsetts till årets förvaltare av Morningstar. 

Nyckeln till framgång är istället att tänka långsiktigt.  

– Det kan lika väl sluta med att det rusar upp kraftigt och sedan går ned och då var det ingen idé att sälja. Jag tycker man ska ha ett ganska stort månadssparande, säger Simon Blecher i podden. 

Oväntad ny information?

Simon Blecher säger till ”En påse pengar” att han skulle vara ”väldigt förvånad” om börsen inte skulle vara ned 20-25 procent inom 18 månader. På frågan vad som kan komma att utlösa en eventuell framtida korrektion, svarar Simon Blecher ”när det kommer någon totalt oväntad ny information”. 

Problemet med Evergrande i Kina är inte tillräckligt stort för att få världens börser på fall, menar stjärnförvaltaren. 

– Jag tror riskerna ändå är att det ändå blir någon slags inflation och på något sätt hur centralbankerna ska ta tillbaka stimulanserna. Jag tror inte att börsen behöver krascha för det, men den kommer att behöva rätta till vissa saker, säger han.

Staplar

Lyssna på: En påse pengar

Hur maxar jag mitt sparande? Hur skapar jag den perfekta portföljen? Detta och mycket mer besvaras i podden "En påse pengar". En kvart varje vecka möter vi kända och okända gäster som alla har ett gemensamt intresse – kärleken till börsen, aktier, fonder, sparande och investeringar!

Finns där poddar finns!

Lyssna hos oss Lyssna på Spotify Lyssna på Podcaster

Låter du dina pengar växa?

Sprid risken över tid och spara utan att det märks med ett automatiskt månadssparande.

Börja månadsspara nu

Andra läser om

Se fler nyheter