Gå till innehåll

Trygga din framtid med framtidsfullmakt

Vill du skapa extra trygghet för dig och din familj? Med en framtidsfullmakt kan du bestämma vem som ska bevaka dina intressen eller ta beslut om din ekonomi. Rätt förberedelser gör framtiden tryggare för dig och dina nära.

Kvinna och barn sitter i soffa

Ingen kan veta vad som kommer ske i framtiden, men vi alla kan förbereda oss och skapa trygghet i det vi kan kontrollera. – Se till att trygga din framtid, säger Linda Ljunggren Syding Familjens Jurist.

Du får rabatt på Trygghetspaketet

Genom vårt samarbete med Familjens Jurist erbjuder vi dig som kund i Skandia rabatt från 795 kr upp till 2 000 kr för Familjens Jurists Trygghetspaket. Erbjudandet gäller tom 31/3 2020. Trygghetspaketet är för dig som själv vill välja vem som ska ta beslut åt dig och ta tillvara på dina intressen den dagen du inte längre kan göra det. Välj om du vill träffa en jurist på ett kontor, på telefon eller Skype eller om du vill upprätta framtidsfullmakt och testamente genom vår onlinetjänst.

Läs mer och boka tid för en tryggare framtid

Varför ska du skriva en framtidsfullmakt?

  1. Du väljer vem som ska ta besluten åt dig

Med en framtidsfullmakt undviker du risken att styras av en slumpmässigt utvald god man om åldern tagit ut sin rätt eller om en olycka sker. I framtidsfullmakten kan du själv välja någon du litar på, en vän eller familjemedlem, som tar besluten åt dig.

  1. Underlätta för din familj

Innan en god man eller förvaltare har utsetts står dina anhöriga utan rättsliga möjligheter att hjälpa dig om du inte längre kan fatta egna beslut. Genom att skriva en framtidsfullmakt vet dina anhöriga vem eller vilka som har ansvar för dina personliga och ekonomiska intressen.

  1. Få en extra trygghet

En vanlig fullmakt riskerar att förlora sin giltighet om du har tappat förmågan att fatta självständiga beslut, exempelvis vid demens. Därför är det klokt att säkra upp med en framtidsfullmakt som börjar gälla då.

Vad mer kan jag göra för att skapa en trygg framtid?

Tvärtemot vad många tror reglerar inte samboavtalet vad som händer om någon dör. Det reglerar bara vad som händer vid en eventuell separation.

- Som jurist tycker jag att alla borde ha ett testamente, säger Linda Ljunggren Syding. Testamentet ger dig möjlighet att välja vad som händer med dina tillgångar. Kanske har du ett instrument du vill att din dotter som också älskar musik ska få, eller vill säkerställa att din släkts landställe stannar inom din släkt? Alla den typen av frågor och önskemål kan du lösa med ett testamente, menar Linda Ljunggren Syding.

Nästan alla känner någon som blivit osams med släktingar på grund av pengar. Att skriva ett tydligt testamente om vad som ska hända med ens tillgångar när man dör, samt en framtidsfullmakt som klargör vem som tar hand om din ekonomi den dagen du inte klarar av det själv, kan förhindra framtida familjetvister.

Läs mer och boka tid för en tryggare framtid

Andra läser också om

Fler nyheter