Gå till innehåll

Imorgon är en annan dag

Var sak har som bekant sin dag och idag den 27 september är det Tjänstepensionens dag. Och det är viktigt att uppmärksamma tjänstepensionen. Utan den blir nämligen livet som pensionär inte något att hurra för.

Tjänstepensionen kan komma att utgöra mer än 20 procent av totala pensionen för dig i framtiden och för dig med höga inkomster kan halva pensionen bestå av tjänstepension. Det är med andra ord stora pengar det handlar om, kanske ditt livs största affär.

Vi i branschen som står bakom firandet av den här dagen och brukar låta TNS Sifo fråga vilken löneförmån man tycker är viktigast att få från sin arbetsgivare. Tidigare år har friskvårdsbidraget varit populärast bland yngre, men i år är det genomgående i alla grupper så att man anger tjänstepensionen som den viktigaste löneförmånen. Det är glädjande att se den utvecklingen och de sju åren som Tjänstepensionens dag firats har nog bidragit på sitt sätt till detta. 

För dig med en månadslön på 28 000 kr så avsätts i de vanligaste kollektivavtalen cirka 15 000 per år. Utanför kollektivavtalen kan det vara både mer och mindre än så.

Fira Tjänstepensionens dag genom att ta reda på hur mycket pengar som sätts av varje månad för din framtid som pensionär och hur de placeras. Fråga sen fem kompisar om de har samma koll på sin tjänstepension!