Gå till innehåll

"Det känns mer bekvämt och rättvist med fasta rabatter"

Att ta bolån är för många det största privatekonomiska beslutet som fattas i livet, och att välja rätt är viktigt. Erik och Maria flyttade sitt bolån till Skandia, där de upplevde tydlighet, smidighet, rättvisa räntor − och en personlig service utan baktankar. − Vi tycker att det känns mycket mer bekvämt och rättvist med fasta rabatter.

FILMEN: Vad skulle du säga om din förhandlade bolånerabatt plötsligt försvann?

Erik och Maria är åtråvärda bankkunder – de är i trettioårsåldern och lägger grunderna för familjeliv, bostad och karriär. Men efter många år hos en av landets större banker började de se sig om efter andra alternativ.

− Vi var helt enkelt missnöjda med några saker, berättar Erik, som inte vill framträda med sitt eget namn.

− Det var krångliga inloggningar med en massa koder för att komma åt sina konton, vi var tvungna att omförhandla våra rabatter på bolånet varje år, och hade nollränta på lönekontot. Efter lite research såg vi att Skandia matchade oss bättre, säger han.

Här är de vanligaste frågorna om bolån 

Räkna ut din ränta i vår boendekalkyl

Eftersom de samtidigt stod i begrepp att utöka bolånet för att köpa hus tog de steget och flyttade över sina bankärenden – inklusive bolån – till Skandia. Tack vare månadssparande och andra produkter och tjänster hos banken får de nu en rabatt som är både rimlig och tydlig.

− För oss uppskattas det otroligt mycket, säger Maria. Vi lägger hellre tid på annat än att förhandla med vår bank om eventuella rabatter, och det sticker alltid i ögonen när man träffar andra kunder från samma bank som har en lägre ränta. Vi tycker att det känns mycket mer bekvämt och rättvist med fasta rabatter.

På Skandias hemsida går det snabbt att räkna ut vilken ränta man kan få som bolånekund. Här finns även frågor och svar om exempelvis det nya amorteringskravet,

Smidigheten och den personliga servicen hos Skandia är andra aspekter som tilltalar paret. De upplever att bankrelationen präglas av mer ”raka rör” hos Skandia.

− Vi tycker att de har väldigt bra kundservice, säger Erik. Det känns verkligen som att de bryr sig om sina kunder. Dessutom försöker de inte sälja på oss en massa saker som vi inte behöver, vilket rådgivaren hos vår förra bank ibland fick för sig.

Exempel: Om bolånet är på 2 000 000 kronor med en bindningstid på 3 månader och rak amortering under 50 år, månadsbetalning via autogiro och med en oförändrad ränta på 1,31 procent, blir den första månadsbetalningen 5 517 kr. Totalkostnaden blir 2 656 092 kr och den effektiva räntan 1,32 procent. Räntan sätts individuellt och baseras på bland annat lånebelopp, belåningsgrad och ditt engagemang hos Skandia.