Gå till innehåll

"Jag planerar att bli tusen år – så jag behöver massor av hjälp"

Sverige är helt beroende av att vi lyckas utveckla nya innovationer, kompetenser och företag för att vi som liten nation ska överleva i en allt hårdare konkurrens. Men vad krävs av framtidens arbetsgivare? Hur ska vi fortsätta bygga Sverige? Och hur bra är vi egentligen på att ta tillvara på våra förmågor och talanger? – Vi behöver smarta, unga hjärnor som kan tänka nytt och helt annorlunda, säger ekonomiprofessor Micael Dahlen.

Läs artikeln

Så får du bästa medarbetarna till företaget

Hög lön, tjänstebil och friskvårdsbidrag? Nej, det räcker inte längre för att attrahera de bästa medarbetarna. – Vi står inför ett skifte i arbetslivet, säger arbetslivsforskaren Christin Mellner.

Läs artikeln

Dubblat tre år i rad – så lockar företaget  talangerna

Malmöföretaget SQL Systems har dubblerat omsättningen tre år i rad. I takt med att företaget växer ökar kraven på arbetsplatsen. Ägaren Jonas Kimmehed berättar hur han arbetar för att locka talangerna. 

Läs artikeln

Gasellföretagets snabba tillväxt: "Vi är noggranna i allt vi gör"

Konsultföretaget Briab har gått från 31 till cirka 110 anställda på fyra år och fortsätter växa. – Om man vill nå framgång så måste man ha mod att tro på sina idéer och visioner. Mitt råd till alla företagare är att leda, inte följa, säger Björn Wulff, vice vd.

Läs artikeln

Vilken tjänstepension passar ditt företag?

Med våra paket för tjänstepension kan du ge dina medarbetare riktigt bra personalförmåner.

Testa vår guide

Vi är huvudpartner till Di Gasell

Vilka är de nya företagen som tar Sverige in i framtiden och skapar morgondagens jobb? Vi vill hylla alla er som skapar tillväxt. Därför är vi huvudpartner till Di Gasell, som varje år utser de snabbast växande företagen i landet till Gaseller. 

Spotify skapar tillväxt för Sverige – och Skandias kunder

Spotify är en svensk framgångssaga och den största börsnoteringen sedan Telia år 2000. Vad många inte vet är att det även kan innebära ett rejält tillskott i kassan för svenska pensionssparare. Musikjätten är en av de bästa investeringarna någonsin i Skandias portfölj för onoterade företag över nästan 30 år.

Läs artikeln

3 steg mot ökad tillväxt för ditt företag

Tillväxtkurvan pekar uppåt, företaget blomstrar men hur gör man för att behålla en positiv utveckling? En modern arbetsgivare med hållbar tillväxt i fokus behöver ta hand om sin viktigaste resurs – medarbetarna.

Läs artikeln

Vad innebär löneväxling och vem tjänar på det?

Löneväxling till tjänstepension är en förmån många har dålig kunskap om – men som långsiktigt kan ha stor påverkan på pensionen för dig som är höginkomsttagare. Vår pensionsekonom Mattias Munter berättar mer.

Läs artikeln

Vet du var du har din tjänstepension?

Aldrig har så många medier och marknadsföringskanaler talat så mycket om pension som i dag. Trots detta är osäkerheten bland svenska pensionssparare stor. Men alltför mycket generell information hjälper inte alltid den enskilda individen, menar vår pensionsekonom Mattias Munter.

Läs hela artikeln

S&P: Därför är Skandia årets liv- och fondförsäkringsbolag

Skandia är Årets livförsäkringbolag för andra året i rad. Vi är också Årets fondförsäkringsbolag. Det framgår av Söderberg & Partners nya Trafikljusrapport, som lyfter fram de bästa aktörerna på den svenska sparmarknaden.

Läs artikeln

Så sparar du smart till pensionen − tio bra tips

Här ger vår pensionsekonom Mattias Munter sina bästa tips för en högre pension. − Tänk långsiktigt redan idag, säger han.

Läs artikeln

Vi har Sveriges nöjdaste pensionskunder

Svenskt Kvalitetsindex, SKI, undersöker årligen vilket pensionsbolag som har de nöjdaste kunderna. Och vi hamnar vi på första plats på privatsidan.

Därför är vi bäst i test