Gå till innehåll
Beige soffa och fåtölj och vas med pioner

Lånelöfte bolån – ansök redan idag!

 • Ett steg närmare ditt nya drömboende
 • Kostnadsfritt och giltigt i 6 månader
 • Räntor ner till 1,15 % (effektiv ränta 1,16 %)

Ha gärna ett lånelöfte klart när du går på visning – ibland kan det gå fort att hitta drömbostaden. Ansök om lånelöfte direkt. Du får svar inom 5 minuter!

Ansök om ett kostnadsfritt lånelöfte

Lånelöfte direkt – ett steg närmare ditt nya drömboende

Lånelöfte – detta gäller:

Ett lånelöfte tar dig ett steg närmare ditt nya boende. Skandias lånelöfte är:

 • knutet till dig, och inte till något specifikt objekt
 • en fingervisning om vad du kan låna – fullständig kreditprövning görs först vid bolåneansökan
 • giltigt i sex månader

Lånelöftet används när du letar efter ny bostad och visar hur mycket du kan låna baserat på hushållets ekonomi. När du hittat ditt boende är det viktigt att du gör en ansökan om bolån, eftersom lånelöftet inte tar någon hänsyn till vilken fastighet eller bostadsrätt som ska ligga som säkerhet för bolånet.

För att lånelöftet ska gälla måste de uppgifter du lämnat i ansökan vara korrekta och de måste fortfarande gälla när ansökan om bolån görs. Några tips:

 • Ansök om det maximala belopp du är beredd att köpa en fastighet eller bostadsrätt för
 • Om ansökan gäller bostadsrätt ska du ange den maximala månadsavgiften du är beredd att betala till bostadsrättsföreningen
 • Var noga med att ange alla de lån och krediter du har, som inte kommer att lösas i samband med köpet, t.ex. kortkrediter, blancolån och avbetalningslån
 • När du skickat in en slutlig ansökan om bolån görs en fullständig kreditprövning där även säkerheten för det sökta objektet, dvs. värdet på din nya bostad, bedöms. Det belopp som beviljas i ansökan om bolån kan därför skilja sig från beloppet i lånelöftet.

Observera att du inte bör skriva på något köpekontrakt innan du fått din ansökan bolån godkänd!

Läs mer om Skandias bolån »

Några tips på vägen mot lånelöfte och bolån

Vi på Skandia hjälper dig gärna på vägen till ett nytt boende, så att allt går så smidigt som möjligt.

 • Räkna ut din boränta direkt. Vi är helt öppna med våra villkor och rabatter, och ger upp till 0,85 % rabatt på boräntan. Räkna ut din ränta och ansök om bolån här »
 • Höj ditt lånelöfte. Lånelöftet är inget annat än en uppskattning av hur mycket du kan låna, baserat på hushållets ekonomi. Utan förpliktelser. Du har alltså inget att vinna på att söka för lågt lånelöfte. Ansök om nytt lånelöfte här »
 • Prata bolån med oss. Vi är experter på bolån och guidar dig gärna genom processen, så att du slipper obehagliga överraskningar på vägen. Ring oss på 0771 - 52 50 00 eller kontakta oss här »

Räkna ut din ränta i vår bolånekalkyl

(Gäller det köp av bostad?)
Kr
Kr
Effektiv ränta ner till 1,16 %

Din boränta beror på

 • Hur mycket du lånar
 • Bostadens värde
 • Ditt engagemang i Skandia
Belåningsgrad: Lånebelopp: kr

Ge dig själv rabatt!

Hur många av er vill ha vardagspaketet?

Vardagspaketet inkluderar löne- och sparkonto, bankkort samt våra tjänster på nätet och i mobilen. Läs mer om vardagspaketet.

Hur mycket har/tänker ni placera hos oss?

Gäller pengar insatta på:

 • Något av våra konton (Allt i Ett-konto, Skandiakonto, Sparkonto, Fasträntekonto, Rådgivningskonto
 • Värdepappersdepå
 • IPS (Individuellt Pensionssparande)
 • ISK (Investeringssparkonto)
 • Privat Pensions- eller Kapitalförsäkring

Tänk på att pengarna måste finnas på kontot/i depån efter att du betalat kontantinsatsen. 

Kr
Hur mycket kommer ni månadsspara?

Gäller stående överföring till:

 • Sparkonto
 • Värdepappersdepå
 • ISK (Investeringssparkonto)
Din rabatt:

  • Lånebelopp och belåningsgrad
  • Vardagspaket
  • Månadssparande
  • Sparkapital

Din ränta:
Effektiv ränta:

Så här har vi räknat

 • Återbetalningstid 50 år, samma amorteringsbelopp varje månad
 • Månadsvis betalning (totalt 600 avbetalningar)
 • Betalning via autogiro, och därmed inga aviavgifter
 • Ingen uppläggningsavgift

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift eller andra extrakostnader om du använder autogiro. Anledningen till att räntorna ändå skiljer sig åt är att räntan betalas månadsvis, och den nominella räntan baseras på årsränta.


Månadskostnad efter skatteavdrag:

 • Räntebelopp
  Amortering

  Vid belåningsgrad över 70 % ska 2 % av total skuld i bostaden amorteras per år.

  Vid belåningsgrad över 50 % upp till och med 70 % ska 1 % av total skuld i bostaden amorteras per år.

  Vid belåningsgrad som högst är 50 % kan amorteringsfrihet beviljas med max 5 år i taget.

  Kr

  Fyll i dina övriga boendekostnader, t ex driftskostnader, månadsavgift, fastighetsavgift och tomträttsavgäld. 


  • Total månadskostnad
  • Skatteavdrag
  • Efter skatteavdrag

* Effektiv ränta 1,16 %

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift för bolånet och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Vår bästa ränta 1,15 % motsvarar en effektiv ränta på 1,16 %. 


 • Den effektiva räntan är lånets totala kostnad uttryckt som en årsränta, alltså vad det kostar om man slår ut räntan över året, inklusive avgifter. Skandia tillämpar inga uppläggningsavgifter. Exemplet är baserat på ett bostadspris på 4 000 000 kr och en kontantinsats på 35 %, lånebelopp 2 600 000 kr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och återbetalningstid 50 år. 

Får du lön i annan valuta än svenska kronor?

Skandia erbjuder i dagsläget inte valutalån. Därför kan du som har din lön i annan valuta än svenska kronor tyvärr inte få bolån hos oss. Läs mer om valutalån här.

Frågor och svar om lånelöfte

» Frågor och svar om lånelöfte i Skandia

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar som gäller ditt lånelöfte i Skandia. Kontakta oss gärna om du undrar något. Kontakta oss här »

» Vad är ett lånelöfte?

Ett lånelöfte är en uppskattning av hur mycket du kan låna, baserat på hushållets ekonomi. Det är inte knutet till någon fastighet eller bostadsrätt, och gäller i sex månader från datumet det blev beviljat, så länge hushållets förutsättningar är desamma. Kom ihåg att vi maximalt lånar ut 85 % av objektets värde.

» Måste jag ha bolånet klart innan jag skriver kontrakt?

Det är vår starka rekommendation att ditt bolån är beviljat när du skriver kontrakt. Alternativt kan du skriva in ett förbehåll att köpet är bindande endast under förutsättning att lånet slutgiltigt blir beviljat. 

» Hur mycket kan jag låna och vad är skuldkvot?

Hur mycket du kan få låna hos oss styrs bland annat av hur mycket du tjänar och vilka andra skulder du har. Dina skulder i förhållande till din bruttoinkomst kallas för skuldkvot. Vår riktlinje är att skuldkvoten ska ligga under 5 när du tar ett lån hos oss, dvs. din totala skuldsättning ska understiga 5 gånger din årliga bruttoinkomst.

Exempel: om ni är två personer i hushållet som tillsammans tjänar 700 000 kr per år bör era totala skulder vara mindre än 3 500 000 kr. Tänk på att alla skulder som hushållet har räknas med i skuldkvoten, t.ex. kontokrediter och kreditkortsskulder. Har du sådana skulder kan de alltså påverka hur mycket du kan få låna.

Individuell bedömning när du ansöker om bolån
Skuldkvotstaket är alltså en riktlinje och behöver inte alltid vara avgörande för hur mycket du kan få låna. När du gör en riktig bolåneansökan gör vi alltid en individuell bedömning av hela din finansiella situation. Det innebär att det lånebelopp vi kan erbjuda dig kan vara både högre och lägre än 5 gånger din bruttoinkomst.

» Är jag garanterad att få bolån med det beviljade beloppet i lånelöftet?

Lånelöftet är baserat på hushållets ekonomi och eftersom det inte tar någon hänsyn till vilken fastighet eller bostadsrätt som ska ligga till grund för bolånet, kan beslut och beviljat belopp skilja mellan lånelöftet och bolånet. Förutom objektet kan också förändrade uppgifter gällande inkomster, lån och utgifter påverka beslutet. Det är därför viktigt att du söker bolånet så snart du hittat ditt nya boende och att du inte bör skriva på något köpekontrakt innan bolåneansökan har blivit beviljad.

» När behöver jag söka om nytt lånelöfte?

Egentligen behöver du bara söka om nytt lånelöfte om du vill höja beloppet, om lånelöftet gått ut (efter 6 månader) eller om större förändringar sker i hushållets ekonomi.

» Hur stort lånelöfte kan jag söka?

Skandia beviljar lånelöften upp till 6 miljoner kronor. Önskar du ett högre belopp behöver du göra en vanlig bolåneansökan, eftersom vi behöver veta mer om objektet du tänkt köpa.

» Hur länge gäller lånelöftet?

Lånelöftet gäller i sex månader från datumet det blev beviljat.

» Kommer en kreditupplysning att göras när jag ansöker om lånelöfte?

När du ansöker om lånelöfte kommer vi göra en kreditupplysning som gäller i tre månader. Om du ansöker om ett bolån inom den tremånadersperioden kommer ingen ny kreditupplysning att tas.

» Vad händer när jag hittat ett objekt?

När du väl bestämt dig gör du en regelrätt bolåneansökan hos oss, kopplad till objektet du tänkt köpa. Vi kommer då att bedöma säkerheten för det sökta objektet. Den beviljade lånesumman kan därför komma att skilja sig från lånelöftet. Läs gärna mer om bolån i Skandia här »

» Varför ska jag ansöka om lånelöfte och teckna bolån hos Skandia?

Därför att vi har bolån med bra ränta, som du inte behöver förhandla om. Rent konkret börjar vi med en öppen listränta. Sedan får du rabatt utifrån din lånesituation, ditt sparande och din vardagsekonomi. Dessutom fortsätter vi att vara helt öppna med våra villkor och rabatter, även när det är dags att förnya bolånet, och du får med automatik den rabatt att du har rätt till. Läs gärna mer om bolån i Skandia här »

Har du ytterligare frågor eller funderingar? Ring oss på 0771 - 52 50 00 eller Kontakta oss här »

Valutalån

Skandia har valt att inte erbjuda valutalån i dagsläget. Valutalån är lån som tas i annan valuta än den som kunden får sin inkomst i. Ett bolån som tas av en person som får sin inkomst i annan valuta än svenska kronor räknas alltså som ett valutalån.

Om kursen för den valuta kunden har sin inkomst i sjunker kraftigt kan kunden få svårigheter att betala sitt lån. Enligt bolånedirektivet från EU måste de aktörer som erbjuder valutalån även erbjuda en försäkring mot kursdifferenser, eller något annat arrangemang som gör att kunden skyddas mot kursförändringar. Eftersom Skandia i dagsläget inte erbjuder någon sådan försäkring och inte heller har något varningssystem för stora kursförändringar kan vi inte erbjuda valutalån.

Ansök om lånelöfte direkt

 • Ett steg närmare ditt nya drömboende
 • Kostnadsfritt och giltigt i 6 månader
 • Räntor ner till 1,15 %  (effektiv ränta: 1,16 %)

Ansök om lånelöfte Ansök, flytta eller utöka bolån

Utgivare av bolån i Skandiakoncernen är Skandiabanken Aktiebolag (publ), 106 55 Stockholm. Org.nr 516401-9738. Säte: Stockholm.