Gå till innehåll

Vilken ränta har du?

Har du koll på hur din bolåneränta ligger till jämfört med andra bolånekunder? De officiella listräntorna som bankerna visar säger inte hela sanningen. Med hjälp av snitträntan kan du jämföra de verkliga räntor som kunderna får betala. Här ser du våra aktuella snitträntor.

Våra snitträntor

Hos oss är det lätt att få en bra bolåneränta, utan att förhandla eller argumentera. Räntan bygger helt enkelt på hur stort ditt lån är, vilken belåningsgrad du har och vilket engagemang du har hos oss. Här ser du den verkliga ränta som våra kunder fick betala i genomsnitt förra månaden. 

Snittränta februari 2017

BindningstidSnitträntaSnittrabatt
3 mån 1,53 % - 0,47 %
1 år 1,52 % - 0,47 %
2 år 1,56 % - 0,49 %
3 år 1,59 %  - 0,50 %
5 år 2.01 % - 0,48 %
Vad är snittränta?

Snitträntan är ett genomsnitt av samtliga nya bolån under aktuell månad samt befintliga bolån som under månaden fått sina villkor förändrade t.ex. genom förändrad rabatt, ny ränta eller bindningstid.

Genomsnittlig rabatt

I tabellen ovan kan du också se den genomsnittliga ränterabatten på våra bolån, som kan jämföras med den maximala ränterabatten som just nu är -0,65 procentenheter.

Här hittar du de historiska snitträntorna


 • Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna till ett schysst bolån, med öppna räntor och rabatt utan förhandling. Vi har även fått pris för vår öppna prissättning av bolåneräntan.

  "Banken som kör med öppna kort och därmed höjer sig över snittet." (pris för Årets nyhet 2014, Privata Affärer)

  "Skandia var den första banken som gav kunderna full insyn i prissättningen på bolån." (pris för Årets utveckling 2014, Bankbetyg)

  Hur fungerar rabatten på bolåneräntan?

  Skandia erbjuder öppna och individuella rabatter på bolåneräntan. Rabatterna baseras bland annat på kriterierna belåningsgrad, lånevolym, återbetalningsförmåga, vardagsekonomi, månadssparande och sparkapital i Skandia.

  Rabatterna fås utan förhandling när ett lån tecknas och omprövas en gång om året vid 3 månaders bindningstid och för övriga bindningstider på villkorsändringsdagen. Just nu är den maximala rabatten -0,65 procentenheter. 

  När det är dags för omprövning får du automatiskt fortsatt rabatt utan att du behöver förhandla eller ringa och påminna oss. Din nya rabatt utgår då från de aktuella förutsättningarna för vår prismodell och de övriga kriterierna som modellen baseras på.