Gå till innehåll
Kvinna i soffa med papper

Grattis till lånelöftet!

  • Upp till 0,65 % rabatt på din boränta
  • Du slipper förhandla för att få rabatt på räntan
  • Inga dolda villkor eller avgifter

Vi vill ge dig bästa förutsättningarna till ett schysst bolån, med öppna räntor och rabatt utan förhandling. Räkna ut din ränta och ansök i dag.

Räkna ut din rabatt

Lånelöfte - detta gäller:

Nu är du ett steg närmare ett nytt boende, och ett bolån utan bäst-före-datum. Ditt lånelöfte i Skandia är:

  • knutet till dig, och inte till något specifikt objekt
  • en fingervisning – fullständig kreditprövning görs först vid bolåneansökan
  • giltigt i sex månader

Läs mer om bolån utan bäst-före-datum »

Några tips på vägen

Vi på Skandia hjälper dig gärna på vägen till ett nytt boende. Så att allt går så smidigt som möjligt på din väg mot ett nytt boende, och ett bolån utan bäst-före-datum.

  • Räkna ut din boränta direkt. Vi är helt öppna med våra villkor och rabatter, och ger upp till 0,65 % rabatt på boräntan. Räkna ut din ränta och ansök om bolån här »
  • Höj ditt lånelöfte. Lånelöftet är inget annat än en uppskattning av hur mycket du kan låna, baserat på hushållets ekonomi. Utan förpliktelser. Du har alltså inget att vinna på att söka för lågt lånelöfte. Ansök om nytt lånelöfte här »
  • Prata bolån med oss. Vi är experter på bolån, och guidar dig gärna genom processen. Så att du slipper obehagliga överraskningar på vägen. Ring oss på 0771 - 52 50 00 eller kontakta oss här »

Frågor och svar

» Frågor och svar om lånelöfte i Skandia

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar som gäller ditt lånelöfte i Skandia. Kontakta oss gärna om du undrar något. Kontakta oss här »

» Vad är ett lånelöfte?

Ett lånelöfte är en uppskattning av hur mycket du kan låna, baserat på hushållets ekonomi. Det är inte knutet till något specifikt objekt, utan gäller i sex månader från datumet det blev beviljat, så länge hushållets förutsättningar är desamma. Kom ihåg att vi maximalt lånar ut 85 % av objektets värde.

» När behöver jag söka om nytt lånelöfte?

Egentligen behöver du bara söka om nytt lånelöfte om du vill höja beloppet, om lånelöftet gått ut (efter 6 månader) eller om större förändringar sker i hushållets ekonomi.

» Hur stort lånelöfte kan jag söka?

Skandia beviljar lånelöften upp till 6 miljoner kronor. Önskar du ett högre belopp behöver du göra en vanlig bolåneansökan, eftersom vi behöver veta mer om objektet du tänkt köpa.

» Hur länge gäller lånelöftet?

Lånelöftet gäller i sex månader från datumet det blev beviljat.

» Vad händer om jag söker för högt belopp?

Det som kan hända är att vi bara beviljar ett lånelöfte på en del av beloppet du sökt. Rent teoretiskt kan du alltså söka hur högt belopp som helst (upp till 6 miljoner), och låta oss hjälpa dig räkna ut hushållets övre gräns. Vill du ansöka om nytt (högre) lånelöfte kan du göra det här »

» Vad händer när jag hittat ett objekt?

När du väl bestämt dig gör du en regelrätt bolåneansökan hos oss, kopplad till objektet du tänkt köpa. Vi kommer då att bedöma säkerheten för det sökta objektet. Den beviljade lånesumman kan därför komma att skilja sig från lånelöftet. Läs gärna mer om bolån i Skandia här »

» Måste jag ha klart med bolånet innan jag skriver kontrakt?

Ja, det är vår starka rekommendation. Alternativt kan du skriva in ett förbehåll att köpet är bindande endast under förutsättning att lånet slutgiltigt blir beviljat.

» Varför ska jag teckna bolån hos Skandia?

Därför att vi har bolån med bra ränta, utan bäst-före-datum. Rent konkret börjar vi med en öppen listränta. Sedan får du helt öppet rabatt utifrån din lånesituation, ditt sparande och din vardagsekonomi. Dessutom fortsätter vi att vara helt öppna med våra villkor och rabatter, även när det är dags att förnya bolånen. Läs gärna mer om bolån i Skandia här »

Har du ytterligare frågor eller funderingar? Ring oss på 0771 - 52 50 00 eller Kontakta oss här »