Gå till innehåll

Bolånerabatt för tjänstepension!

 • Ränta ner till 1,09 %*
 • Utan förhandling
 • Utan hårda helkundskrav

*effektiv ränta 1,10 %

Räkna på din ränta

Räkna ut din bolåneränta här!

Kr
%
Effektiv ränta ner till 1,10 %  

Din boränta beror på

 • Hur mycket du lånar 
 • Bostadens värde
 • Ditt sparande t.ex. tjänstepension
Belåningsgrad:  % Lånebelopp: 
Din rabatt

  • Lånebelopp och belåningsgrad
  • Tjänstepension
  • Sparkapital

Din ränta

Så här har vi räknat

 • Återbetalningstid 50 år, samma amorteringsbelopp varje månad
 • Månadsvis betalning (totalt 600 avbetalningar)
 • Betalning via autogiro, och därmed inga aviavgifter
 • Ingen uppläggningsavgift

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift eller andra extrakostnader om du använder autogiro. Anledningen till att räntorna ändå skiljer sig åt är att räntan betalas månadsvis, och den nominella räntan baseras på årsränta.


Månadskostnad efter skatteavdrag:

 • Räntebelopp
  Amortering %

  Vid belåningsgrad över 70 % ska 2 % av total skuld i bostaden amorteras per år.

  Vid belåningsgrad över 50 % upp till och med 70 % ska 1 % av total skuld i bostaden amorteras per år.

  Vid belåningsgrad som högst är 50 % kan amorteringsfrihet beviljas med max 5 år i taget.

  Vid skuldkvot som överstiger 4,5 gånger årsinkomsten tillkommer 1 % amortering per år, oavsett belåningsgrad. Läs mer här

  Kr

  Fyll i dina övriga boendekostnader, t ex driftskostnader, månadsavgift, fastighetsavgift och tomträttsavgäld. 


  • Total månadskostnad
  • Skatteavdrag
  • Efter skatteavdrag

Frågor om bolån?

kontakta oss 0771-52 50 00

Vi ger inga personliga råd, men vi svarar gärna på dina andra frågor om bolån 8–22, alla dagar i veckan.

Ansök om bolån

 • När du vill flytta bolån från annan bank
 • När du ska köpa ny bostad

Psst! Vill utöka ditt bolån hos oss? Logga in i vår internetbank och ansök.

Ansök om bolån

Ansök om lånelöfte

 • När du letar efter ny bostad
 • När du vill veta ungefär hur mycket du kan låna

Psst! Vill du låna mer än 6 000 000 kr? Ansök om bolån direkt.

Ansök om lånelöfte

Billigare bolån – utan förhandling

Det finns flera fina fördelar att ha bolån hos oss, t.ex. att du slipper förhandla din ränta. Nu finns det ytterligare ett skäl – att du med tjänstepension hos oss får en fast rabatt på ditt bolån.

 • Låna till fritidshus, villa eller bostadsrätt upp till 85 % av bostadens värde
 • Helt utan förhandling och hårda helkundskrav
 • Lägsta lånebelopp är 200 000 kr

Flytta bolån? Så här gör du

Vill du flytta ditt bolån från en annan bank och har hundra frågor? Inga problem. Vi guidar dig hela vägen hem.

 • Steg ett är att ansöka om bolån hos oss. Under "Lånets ändamål avser" väljer du "Flytt av befintliga lån". Om du vill låna mer i samband med att du flyttar ditt bolån fyller du i ditt befintliga bolån inklusive det belopp du vill utöka med under "Önskat lånebelopp". Kom ihåg att låneansökan inte är bindande och att du inte behöver fullfölja flytten bara för att du gjort en ansökan.

 • När du skickat in din ansökan kan du luta dig tillbaka en stund. Vi kommer att kolla närmare på din ansökan och därefter kontakta dig. När vi ringer går vi igenom din ansökan tillsammans och säkerställer att allt ser ut som det ska. Vi går även igenom när det är bäst för dig att flytta lånet.

 • För att bevilja ditt bolån kommer vi behöva ett amorteringsunderlag från din gamla bank, detta underlag ber du din nuvarande bank om. På grund av banksekretessen kan dessa uppgifter inte lämnas direkt mellan bankerna utan du som kund måste själv begära ut dem. Om du bor i en bostadsrätt kommer vi även behöva ett lägenhetsutdrag. Det får du av styrelsen i din förening.

 • När vi godkänt din ansökan kommer vi skicka lånehandlingar till dig. Dessa skriver du under och skickar tillbaka till oss. När vi fått dem löser vi lånet hos din gamla bank på det datum vi kommit överens om.

 • Nu är allt klart och du har ett bolån där du slipper att förhandla och omförhandla din bolånerabatt. Du kan se all information om ditt bolån genom att logga in i Internetbanken eller i vår app Mobilbanken

  Välkommen till oss!

Amorteringskrav vid byte av bank

Har du bolån hos en annan bank som du vill flytta till oss? Inga problem. Det enda du behöver göra är att ansöka om bolån hos oss och be din nuvarande bank om ett amorteringsunderlag.

Produktinformation om bolån

Flytta bolån

Frågor & svar om bolån

 • Börja med att ansöka om bolån hos oss. Du behöver sedan komplettera din ansökan med ett s k amorteringsunderlag från din nuvarande bank.

  Amorteringsunderlaget visar vilka amorteringsvillkor som gäller för ditt befintliga lån. Om du tecknat ditt lån efter 1 juni 2016 visas även värderingen som ligger till grund för amorteringen och hur länge den är giltig.

  Du behöver själv kontakta din gamla bank för att få underlaget och sedan skicka in det till oss. På grund av banksekretessen kan dessa uppgifter inte lämnas direkt mellan bankerna utan du som kund måste själv begära ut dem.

  En av våra kredithandläggare kommer sen att begära in underlaget från dig när ansökan är genomgången.

  Lösen av befintligt lån ordnar vi. Tänk dock på att om du har bunden ränta idag hos din gamla bank kan det uppstå en ränteskillnadsersättning om du vill lösa lånet i förtid. Du kan även i vissa fall i god tid behöva säga upp ditt befintliga lån i din gamla bank.

 • Amorteringsunderlaget beskriver hur din nuvarande bank har beräknat din amortering och visar vilka amorteringsvillkor som gäller för ditt befintliga lån. Om du tecknat ditt lån efter 1 juni 2016 visas även värderingen som ligger till grund för amorteringen och hur länge den är giltig. För att vi ska kunna erbjuda samma villkor behöver du kontakta din bank och begära att få denna blankett.

  Du behöver själv kontakta din gamla bank för att få underlaget och sedan skicka in det till oss. På grund av banksekretessen kan dessa uppgifter inte lämnas direkt mellan bankerna utan du som kund måste själv begära ut dem.

  När du frågar efter amorteringsunderlaget kan det hända att din bank ger dig ett bättre erbjudande än det du haft tidigare. Det tycker vi är bra. Men se till att det inte bara är en tillfällig rabatt som du behöver omförhandla snart igen.

 • För oss är det viktigt att vara öppna med våra räntor och rabatter, därför berättar vi gärna för dig vad som påverkar rabatten så att du själv kan räkna ut räntan på ditt bostadslån.

  Hos oss slipper du att förhandla och omförhandla räntan. Det gör att du kan lita på att du får samma ränta som din granne om era förutsättningar är desamma. I stället påverkas räntan av storleken på lånet, värdet på bostaden och vilket sparande du och eventuell medsökande har.

  Eftersom pension är en av våra hjärtefrågor – i synnerhet tjänstepension – känns det helt rätt att premiera alla som har tjänstepension hos oss. Därför får du rabatt på ditt bolån om du eller ev. medsökande har tjänstepension hos oss eller flyttar tjänstepension till oss. 

  Du kan också påverka din ränta genom att samla ditt och eventuell medlåntagares privata sparande hos oss.

  Om du vill veta exakt vilken rabatt du kan få kan du räkna på räntan i vår bolånekalkyl.

 • För att ta ett bolån behöver du ha en garanterad grundlön från tillsvidareanställning, livsvarig pension eller deklarerad inkomst som egen företagare. Observera att vi inte tillgodoräknar inkomst i form av bonus, provision eller OB-tillägg som inte är garanterade. 

  Inkomst från eget företag styrks enligt följande:

  • Inkomst från aktiebolag styrks genom intyg från auktoriserad revisor eller auktoriserad redovisningskonsult.
  • Inkomst från enskild firma/handelsbolag/kommanditbolag styrks genom senaste deklaration, inklusive samtliga näringsbilagor.

  Är du föräldraledig eller sjukskriven? Då är det föräldraersättningen eller sjukpenningen som räknas när vi bedömer din inkomst. Kravet är dock att du har en fast anställning, pension eller är egen företagare när du inte är föräldraledig/sjukskriven.

  Tips! I ansökan om bolån eller lånelöfte anger du din nuvarande månadsinkomst före skatt. Tänk på att den angivna inkomsten alltid måste kunna styrkas om vi efterfrågar kompletterande uppgifter. Detta kan till exempel bero på att du har angett en högre inkomst än den uppgift som finns i kreditupplysningen.

 • Det är din ekonomiska situation, tillsammans med värdet på bostaden, som avgör hur mycket du kan låna. 

  Vi gör alltid en individuell bedömning av er ekonomiska situation, men en riktlinje är att du och din eventuella medsökande kan låna upp till 5 gånger av er sammanlagda bruttoinkomst.

 • Bostadsrätt

  Det får inte finnas lån hos någon annan bank med säkerhet i samma bostadsrätt. Vi belånar endast bostadsrätter mot förstahandspanträtt i äkta bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen måste bestå av minst 4 bostadsrätter. Minst en ägare av bostadsrätten ska stå med som låntagare och vi belånar endast eget boende.   

  Villa och fritidshus

  Vi belånar villa och fritidshus mot pantbrev med bästa rätt, dvs. det får inte finnas lån hos någon annan bank med bättre säkerhet i fastigheten. Vi belånar endast eget boende.

 • Medlåntagare i din bolåneansökan kan vara make/maka/partner eller sambo. Du kan också ansöka om bolån tillsammans med dina föräldrar.

  För bostadsrätt gäller att  minst en av låntagarna ska vara ägare till bostadsrätten. Och för villa och fritidshus gäller detsamma, alltså att minst en av låntagarna ska stå som ägare på fastigheten.

 • Den 1 juni 2016 kom nya amorteringskrav som innebär att den som tecknar ett nytt bolån måste amortera om belåningsgraden är 50 % eller högre. Den 1 mars 2018 skärptes kraven ytterligare, och de som lånar mer än 4,5 gånger sin bruttoinkomst kommer att behöva amortera ytterligare 1 % varje år.  

  Du kan läsa mer om de nya amorteringskraven här.

 • Det är inte helt enkelt att hålla koll på var man har tjänstepensionen – om du haft flera arbetsgivare kan den ju dessutom vara utspridd hos flera aktörer.

  Enklaste sättet att få en överblick över din pension är att logga in på minpension.se. Det kan också vara en bra idé att samla din pension hos en aktör. Hos oss är det enkelt att samla tjänstepensionen.

 • För oss på Skandia är det viktigt att vara öppna med räntor och rabatter, därför berättar vi gärna för våra kunder om vad som påverkar rabatten och hur du kan påverka din ränta.

  Eftersom pension är en av våra hjärtefrågor – i synnerhet tjänstepension – känns det helt rätt att premiera alla som har tjänstepension hos oss. Därför får du rabatt på ditt bolån om du och ev. medsökande har tjänstepension hos Skandia eller flyttar den till oss.

  Två bra saker med att ha tjänstepension och bolån hos oss är att du får en bättre överblick och att du slipper omförhandla ränterabatten. Dessutom kan du lita på att du får samma ränta som din granne om era förutsättningar är desamma.

 • Ja, i många fall blir den bättre hos oss – men det beror förstås på vad du har för ränta idag. Fördelarna med vårt bolån är att vi är öppna med vad som ger rabatt och att alla som har samma förutsättningar får samma ränta. Dessutom slipper du omförhandla ränterabatten.

  Sedan har vi en vision om att förenkla våra kunders vardagsekonomi och göra det enkelt att samla allt på ett ställe. Vi har allt från pension, buffertsparande och transaktionskonto till den där livförsäkringen som gör livet lite tryggare.

 • Att flytta tjänstepensionen till oss är enkelt även om det kan låta lite krångligt med alla olika tjänstepensionsavtal. Ofta räcker det med att fylla i ett formulär på webben och sedan genomförs flytten inom 2–3 månader. Innan du bestämmer dig kan det vara bra att läsa igenom både de gamla och de nya försäkringsvillkoren. Fler tips på vad du behöver tänka på finns på sidan välj Skandia för din tjänstepension.

 • Du kan gå miste om tusenlappar i framtida pension om du saknar tjänstepension. För den som tjänar 25 000 kr/mån kan det röra sig om uppåt 2 000 kr/mån. Vill du bli en hjälte för dina kolleger? Ge din arbetsgivare en kopp kaffe och be hen att läsa på om medarbetarnas viktigaste förmån. Vårt enklaste paket kan tecknas direkt på webben.

  Förutom ålderspension ingår sjukförsäkring som ger möjlighet till extra ersättning vid långvarig sjukskrivning. Dessutom har vi kopplat på en hälsoförsäkring som ger stöd vid t.ex. nedstämdhet, värk och stress.

Alla frågor och svar

Ansök direkt online

 • Rabatt för dig med tjänstepension
 • Ränta ner till 1,09 %*
 • Utan förhandling
Ansök om lånelöfte Ansök, flytta eller utöka bolån
*Effektiv ränta 1,10 %

Vill du veta mer?

Om amorteringskrav

Vad är amortering och hur funkar amorteringskrav? Vi guidar dig genom amorteringsdjungeln.

Allt om amorteringskrav

Om bolåneräntor

Hur funkar egentligen bolåneräntor? Vi lär dig allt vi vet och tipsar om hur du kan sänka din boränta.

Allt om bolåneräntor

Om tjänstepension

Vad är tjänstepension egentligen? Vi ger dig råd, stöd och en hand att hålla i fram till pensionen.

Allt om tjänstepension

Hittar du inte vad du letar efter?

Handpenningslån

Är pengarna låsta i ditt gamla boende? Ansök om vårt tillfälliga lån till handpenning.

Låna till handpenning

Överbryggningslån

Tillträder du ditt nya boende innan du fått pengarna för det gamla? Ansök om vårt överbryggningslån.

Låna till dubbelt boende

Första hem-lån

Svårt att få lån till första boendet? Ansök om vårt Första hem-lån tillsammans med dina föräldrar.

Låna till första boendet

 * Effektiv ränta 1,10 %

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inkl. avgifter. Vår bästa ränta just nu 1,09 % motsvarar en effektiv ränta på 1,10 %. 


 • Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift för bostadslån och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. 

  Den effektiva räntan är lånets totala kostnad uttryckt som en årsränta, alltså vad det kostar om man slår ut räntan över året, inklusive avgifter. Exemplet är baserat på Skandias lägsta ränta med en bindningstid på 3 mån, ett bostadspris på 4 000 000 kr och en kontantinsats på 50 %, ett lånebelopp 2 000 000 kr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och återbetalningstid 50 år. Totalt ger detta en månadskostnad om 5 151 kr (inkl. amortering om 3 334) och en total kreditkostnad om 2 545 963 kr utan hänsyn till ev. skatteavdrag.

}