Gå till innehåll

Bättre boränta med ett enkelt månadssparande, så här gör du:

 • Börja månadsspara minst 1 000 kr/månaden i fonder, aktier eller på ett sparkonto
 • Har du ett konto för sparande kan du börja spara direkt, har du inget konto hjälper vi dig att öppna ett
 • Automatisk överföring varje månad, du slipper tänka på det

Ett enkelt månadssparande för en tryggare ekonomi med bättre boränta på köpet.

Börja månadsspara direkt

Kom igång och börja månadsspara med tre enkla steg:

 • Du behöver ett konto för sparande

  Har du ett konto kan du börja spara direkt, du kan spara i ett Investeringssparkonto (ISK), Värdepappersdepå (VP-depå) eller i ett sparkonto.

  Om du inte har ett konto behöver du skaffa ett först, vill du börja spara långsiktigt i fonder, aktier eller andra värdepapper kan du öppna en ISK eller VP-depå. 

  Fördelar med en ISK, kostar 0 kr att öppna, du kan ta ut dina pengar när du vill utan att behöva skatta på vinsten, inget deklarationskrångel och en låg årlig schablonskatt på 0,42 % (2016).

  Öppna Investeringssparkonto (ISK)
 • Sätt in pengar

  Dina pengar placeras automatiskt i en eller flera fonder varje månad. Med regelbundna insättningar i stället för stora engångs­satsningar minskar du risken att investera vid fel tillfälle. 

  Dessutom sprider du risken på flera värdepapper, till skillnad från om du köper aktier. Om du inte vet vilka fonder du ska välja, har vi gjort valet enkelt med våra SMART-fonder. 

 • Börja handla värdepapper

  Nu kan du börja handla fonder, aktier och värdepapper.

Månadsspara i fonder

Att månadsspara i fonder kan vara ett smidigt sätt att få dina pengar att växa.

Dina pengar placeras automatiskt i en eller flera fonder varje månad. Med regelbundna insättningar i stället för stora engångs­satsningar minskar du risken att investera vid fel tillfälle. 

Dessutom sprider du risken på flera värdepapper, till skillnad från om du köper aktier. Om du inte vet vilka fonder du ska välja, har vi gjort valet enkelt med våra tre SMART-fonder. 

Spara i fonder

Månadsspara till Sparkonto

Vill du bara föra över pengar automatiskt varje månad? 

Vi brukar rekommendera våra kunder att ha 2–3 månads­­­löner i buffert och fördela resten på andra spar­­former. Saknar du Sparkonto?

Har du redan ett Sparkonto så loggar du in och väljer fliken Betala.

 1. Välj vilket konto pengarna ska dras från och sedan till ditt Sparkonto.
 2. Välj återkommande månads­­vis över­föring i nästa steg.
Logga in och månadsspara

Tänk på

En investering i finansiella instrument såsom t.ex. aktier eller fonder, är alltid förenad med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i finansiella instrument såsom t.ex. aktier eller fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Fullständig information om fonderna och riskerna finns i respektive fonds faktablad och informationsbroschyr. Faktablad, informations­broschyr, senaste årsberättelse och halvårsredogörelse, finns på skandia.se/fonder och kan även beställas kostnadsfritt från Skandia Fonder, telefon 0771-55 55 00.

Informationen är endast avsedd som allmän produktinformation. Den ska inte ses som placeringsråd eller placerings­rekommendationer.

Om du vill ha en personlig rådgivning utifrån dina individuella förutsättningar rekommenderar vi att du kontaktar en rådgivare. Boka rådgivning.