Gå till innehåll

Vad är snitträntan för bolån?

 • Genomsnittet av de verkliga räntor som kunderna fått en viss period
 • Ta reda på hur du ligger till jämfört med andra kunder
 • Se vår snittränta här

Bankernas officiella listräntor säger inte hela sanningen. Snitträntan visar vilka räntor som kunderna verkligen fått, efter att rabatter dragits av. Se våra aktuella snitträntor och räkna på vilken ränta just du skulle kunna få.

Våra snitträntor

Hos oss är det lätt att få en bra bolåneränta, utan att förhandla eller argumentera. Räntan bygger på hur stort ditt lån är, vilken belåningsgrad du har och vilket engagemang du har hos oss. Här ser du den verkliga räntan som våra kunder fick betala i genomsnitt förra månaden. 

Snittränta december 2017

BindningstidSnitträntaSnittrabatt
3 mån 1,52 % - 0,48 %
1 år 1,62 % - 0,38 %
2 år 1,60 % - 0,45 %
3 år 1,59 %  - 0,50 %
5 år 2,01 % - 0,48 %
Vad är snittränta?

Snitträntan är ett genomsnitt av samtliga nya bolån under aktuell månad samt befintliga bolån som under månaden fått sina villkor förändrade t.ex. genom förändrad rabatt, ny ränta eller bindningstid.

Genomsnittlig rabatt

I tabellen ovan kan du också se den genomsnittliga ränterabatten på våra bolån.

Här hittar du de historiska snitträntorna


 • Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna till ett schysst bolån, med öppna räntor och rabatt utan förhandling. Vi har även fått pris för vår öppna prissättning av bolåneräntan.

  "Banken som kör med öppna kort och därmed höjer sig över snittet." (pris för Årets nyhet 2014, Privata Affärer)

  "Skandia var den första banken som gav kunderna full insyn i prissättningen på bolån." (pris för Årets utveckling 2014, Bankbetyg)

  Hur fungerar rabatten på bolåneräntan?

  Skandia erbjuder öppna och individuella rabatter på bolåneräntan. Rabatterna baseras bland annat på kriterierna belåningsgrad, lånevolym, återbetalningsförmåga, vardagsekonomi, månadssparande och sparkapital i Skandia.

  Rabatterna fås utan förhandling när ett lån tecknas och omprövas en gång om året vid 3 månaders bindningstid och för övriga bindningstider på villkorsändringsdagen. Just nu är den maximala rabatten -0,85 procentenheter. 

  När det är dags för omprövning får du automatiskt fortsatt rabatt utan att du behöver förhandla eller ringa och påminna oss. Din nya rabatt utgår då från de aktuella förutsättningarna för vår prismodell och de övriga kriterierna som modellen baseras på.

Jämför snitträntor för alla banker

Se din ränta direkt

Våra priser är helt öppna och du behöver inte förhandla med oss för att få rabatt på ditt bolån. Du behöver inte heller bevaka att du får fortsatt ränterabatt när bindningstiden löper ut. Vi håller reda på allt åt dig och du behöver inte göra någonting. 

Räkna på din ränta i vår bolånekalkyl

Utgivare av bolån i Skandiakoncernen är Skandiabanken Aktiebolag (publ), 106 55 Stockholm. Org.nr 516401-9738. Säte: Stockholm.