Gå till innehåll
Person sätter dörrnyckel i låset

Överbryggningslån

Överbryggningslån, eller ett så kallat brygglån, är ett tillfälligt lån som du kan behöva om du tillträder ditt nya boende innan du sålt det gamla. Hos oss är brygglånet amorteringsfritt. Ansök om överbryggningslån samtidigt som du ansöker om bolån.

Ansök om bolån och överbryggningslån

Vad är ett överbryggningslån?

  • Brygglånet används om pengarna som ska finansiera ditt nya boende är bundna i den gamla bostaden.
  • För att få ett överbryggningslån behöver du ha ett ovillkorat säljkontrakt på din gamla bostad som visar att bostaden är såld. Du måste alltså ha ett avtal klart och undertecknat med en köpare till din bostad.
  • Säljkontraktet ska vara framtaget av en mäklare.
  • Lånet ska betalas tillbaka så snart du har fått pengarna för din gamla bostad, vilket vanligtvis är vid tillträdet. Du kan dock som längst ta ett överbryggningslån i 90 dagar.
  • Överbryggningslån kan endast beviljas i samband med att du tar bolån i Skandia. Som befintlig kund hos oss finns det även möjlighet att enbart ta ett överbryggningslån utan att teckna ett bolån. Kontakta oss på telefon 0771–52 50 00 så tittar vi på möjligheterna att hjälpa dig.

Villkor för överbryggningslån

Villkoren för överbryggningslån är desamma som villkoren för bolån.

Vad kostar ett överbryggningslån?

Ett överbryggningslån är amorteringsfritt hos oss, men du betalar ränta för brygglånet precis som för ett vanligt bolån.

Ränta för överbryggningslån

Räntan för överbryggningslån är alltid densamma som vår listränta för bolån med bindningstid 3 månader. Det betyder att räntan för brygglån är utan rabatt och därför samma för alla. Här kan du se alla listräntor.  

Övriga priser för överbryggningslån

Uppläggningsavgift 0 kr
Aviseringsavgift vid autogiro 0 kr
Påminnelseavgift  60 kr
Inkassoavgift 180 kr
Dröjsmålsränta + 5,00 %

Dröjsmålsräntan beräknas på den för krediten gällande räntesats med tillägg om 5 %.

Den effektiva räntan är lånets totala kostnad uttryckt som en årsränta, alltså vad det kostar om man slår ut räntan över året, inklusive avgifter. Skandia tillämpar inga uppläggningsavgifter. Exemplet är baserat på ett lånebelopp på 1 000 000 kr, en avbetalning och en löptid på 3 månader.