Gå till innehåll
Tre växter och en vattenkanna

Energieffektivisera ditt hus – spara energi och pengar

Med tjänsten Hemma får du anpassade förslag på hållbara investeringar som energieffektiviserar din bostad och sänker din energiförbrukning, samtidigt som du ser hur mycket pengar du kan spara i elkostnader.

  • Tjänsten är digital och kostnadsfri
  • Finansiera din hållbara investering hos oss
Kom igång hos Hemma

Energieffektivisera ditt hus – steg för steg


1. Logga in och analysera din bostad

Logga in med BankID hos Hemma för att hämta data och svara på några frågor om din bostad. Deras verktyg tar fram information om ditt boende, där du även ser din bostads nuvarande eller uppskattade energiklass och uppskattade energiförbrukning.

Du kan använda denna tjänst om du har en friliggande villa, radhus eller kedjehus.

2. Få rekommendationer

Hemma presenterar olika energieffektiviseringsåtgärder som passar just din bostad. Du ser kostnaden för investeringen och hur mycket du kan spara i energikostnader på sikt när du minskar din energiförbrukning. Du får också en indikation på vilken energiklass din bostad kan hamna på.

3. Räkna på finansieringen

När du valt en åtgärd du är intresserad av kan du räkna på hur du ska finansiera din investering. Har du en belåningsgrad under 85 % kan du välja att utöka ditt bolån.

Skulle den energieffektiviserande investeringen förbättra din energiklass till A eller B är du berättigad Grönt bolån. För att få rabatten behöver du utfärda en ny energideklaration och sedan kontakta oss på 0771-55 55 00

Hus och sol

För hållbara bostäder

Vi vill göra det ännu enklare för dig att göra mer hållbara och miljövänliga val. Tillsammans med Hemma skapar vi förutsättning för fler privatpersoner att uppgradera sin bostad med en hållbar energilösning. 

Genom att uppmuntra fler hushåll att energieffektivisera sin bostad hoppas vi kunna verka för en hållbar samhällsutveckling och bidra till ett minskat klimatavtryck. Därför erbjuder vi också Grönt bolån, där alla som bor i en bostad med energiklass A eller B får ytterligare rabatt på räntan.

Hemma äger och ansvarar för tjänsten och de rekommendationer som ges. För att använda tjänsten identifierar du dig med BankID hos Hemma. Du behöver även acceptera deras användarvillkor och personuppgiftshantering. Läs mer om Hemmas användarvillkor och hur de hanterar personuppgifter.