Gå till innehåll
Kvinna öppnar fönstret

Amorteringsfrihet på bolån fram till 31 augusti

Att bolånet är amorteringsfritt betyder att du endast betalar för räntan på lånet. Ansökan är öppen för alla våra bolånekunder oavsett om ditt lån är bundet eller rörligt, om ditt lån är nytt eller gammalt. Tänk på att amorteringsfriheten upphör att gälla 31 augusti i år. 

Logga in och ansök

BolånAmorteringskrav › Amorteringsfrihet

Bra att veta om amorteringsfrihet

Klocka

Amorteringsfriheten gäller till 31 augusti 2021

Med anledning av Coronavirusets spridning och effekterna på ekonomin har Finansinpektionen gjort det möjligt för alla banker att pausa amorteringen för sina kunder till och med 31 augusti 2021. Efter det börjar du amortera igen som tidigare. Här kan du läsa om våra amorteringskrav.

Pajdiagram

Bygg en buffert!

Du kan ansöka om amorteringsfritt, även om du inte har drabbats ekonomiskt av Coronakrisen. Men det kan vara klokt att bygga upp en buffert utifall att läget skulle förvärras. Har du möjlighet att månadsspara samma summa som du skulle amortera så är det en bra start. Läs mer om buffertsparande här.

Utropstecken

Ring oss när du vill börja amortera

Kom ihåg att amortering är ett sätt för dig att minska lånet på ditt boende. Ju mer du amorterar, desto mindre ränta betalar du. Så hör av dig när du har möjlighet att starta amorteringen igen, så hjälper vi dig komma igång.