Skandias huvudkontor flyttar

2010-03-04

Skandia till ny adress: modernitet och miljötänk är drivkrafter bakom en av Stockholms största flyttar

Helgen den 6-7 mars sker en av de största kontorsflyttarna i Stockholm när Skandias nordiska huvudkontor med 1 300 medarbetare flyttar till nya lokaler. Drivkrafterna bakom flytten är behovet av moderna lokaler där ett genomgående miljötänk har styrt flyttprocessen. Resultatet blir ett toppmodernt kontor till en årlig besparing om 70 miljoner i minskade driftskostnader.

Lindhagensgatan och kvarteren runt omkring är ett av Stockholms mest expansiva områden där flera stora företagskontor är belägna. Från och med måndagen den 8 mars finns även Skandias nordiska huvudkontor på Kungsholmen med adressen Lindhagensgatan 86. Samtidigt förlorar Sveavägen ett riktmärke där Skandia efter 70 år på plats blivit ett begrepp.

- Vi behöver ett modernare och effektivare kontor som speglar det Skandia som vi är idag och som möter kunden på 2010-talet. Nu får vi mycket öppna ytor som fungerar effektivare för ett modernt arbetsliv och mötesformer. Det är positivt att vi nu får lokaler som främjar att vi är öppna och engagerade hela vägen ända fram till mötet med våra kunder, säger Pelle Wahlström Chief Operating Officer Skandia Norden.

Skandias nya kontor är utvecklat och byggt av Skanska och är klassat som en Green Building med genomgående miljöstandard. Det innebär bland annat att byggnaden använder minst 25 procent mindre energi än normen för nya byggnader. Kontoret har flera miljöfinesser exempelvis vad gäller ventilationssystemet, energibesparande funktioner och växtlighet på taket som filtrerar regnvatten och absorberar koldioxid. Resultatet blir ett modernt kontor till en årlig besparing om 70 miljoner i minskade driftskostnader.

- Jag har blivit imponerad av hur mycket ett konsekvent miljötänkande innebär, både ekologiskt och ekonomiskt. Vår inköpsavdelning har konsekvent lagt in miljöfrågan i samband med flytten och utformningen av nya kontoret. Nu får vi ett toppmodernt kontor samtidigt som vi går ner rejält i driftskostnader, säger Pelle Wahlström.

Skandiabankens kundcenter kommer att vara kvar på Sveavägen 44 under 2010. Därefter kommer kundcentret att få en ny placering i området runt Kungsgatan. Diligentia som äger fastigheten på Sveavägen 44 inleder under våren ett arbete med att planera ombyggnad av fastigheten.Tillbaka