Gå till innehåll

Känn pulsen med appen Virgin Pulse

  • En bred livsstilsapp som uppmuntrar till en bra hälsa
  • Medarbetare kan få en hälsobonus med upp till 1000 kr per år
  • Ett steg mot friskare arbetsplatser

Med Virgin Pulse, som är en hälso- och livsstilsapp, tar vi nu ytterligare ett steg mot friskare arbetsplatser. Anmäl ditt företags intresse redan i dag så berättar vi mer.

Anmäl företagets intresse

En sund livsstil förebygger sjukskrivningar

Det handlar om att komma igång med att röra på sig lite mer, äta lite sundare, lägga sig lite tidigare eller ta trappan lite oftare. Små steg som gör väldigt stor skillnad.

Skandia hyllas av Fortune Magazine för vårt effektiva arbete mot ohälsa och sjukskrivningar. Nu tar vi ytterligare ett steg mot friskare arbetsplatser. 

Vi erbjuder företag och deras medarbetare hälsoappen Virgin Pulse

Hälsoappen hjälper dig att följa dina sov- och aktivitetsvanor, ha koll på dina stressnivåer och ger dig en egen livsstilsprofil. Nu erbjuder vi våra större företag med över 100 medarbetare som har försäkring inom Hälsokedjan kostnadsfri tillgång till Virgin Pulse. 

Medarbetare belönas med 1 000 kr i hälsobonus

Skandia ger bort en hälsobonus på upp till 1 000 kr per år till medarbetare på företag som ansluter sig till Virgin Pulse. Hälsobonusens storlek beror på vilken aktivitetsnivå som man kommer upp till och är en belöning för förbättrad livsstil. Vi är övertygade om att den här typen av förebyggande insatser är lönsamt för oss alla.

Anmäl företagets intresse

Fortune Magazine: Skandia ett bolag som förändrar världen

Skandia hyllas av Fortune Magazine för vårt framgångsrika arbete med att minska ohälsa. På deras årliga ranking, Fortune’s Change the World list, placerades vi på en 20:e plats, av 50 bolag i världen. Detta som enda svenska bolag på listan. 

Läs mer om utmärkelsen

Frågor och svar

Här är de vanligaste frågorna vi får om Virgin Pulse.

  • Skandia har länge arbetat effektivt med att erbjuda lösningar mot ohälsa och sjukskrivningar. Nu tar vi  ytterligare ett steg mot friskare arbetsplatser och vill uppmuntra medarbetare till sunda vanor och en bra livsstil. Det tjänar alla på, både medarbetare, företaget och Skandia.

  • Vi vill uppmuntra företag och deras medarbetare att göra olika friskvårdsaktiviteter då en stor ohälsofaktor idag är att vi är alldeles för stillasittande. Om vi får medarbetare att bli mer fysiskt aktiva genom att teama med kollegor och vänner och dessutom bli belönade med friskvårdsaktiviteter som gynnar fortsatt rörlighet så har vi skapat en positiv cykel för en hållbart välmående. 

    Hälsobonusen består av valfria friskvårdstjänster hos Min Friskvård till ett värde på upp till 1 000 kr per år. Man väljer fritt bland många olika friskvårdstjänster och olika leverantörer i hela Sverige.

  • Vi erbjuder inledningsvis våra större företag med över 100 medarbetare som har en försäkring inom Hälsokedjan en kostnadsfri tillgång till Virgin Pulse. Ni får ett friskare företag som leder till minskade kostnader och får ett bredare hälsoerbjudande som gör att ni blir en attraktiv arbetsgivare.

  • Skandia och företag som ansluter sig får endast information om sina medarbetare på en övergripande nivå och kommer att kunna använda informationen för att se företagets aktivering, välmående och förflyttningar.

  • Fråga din arbetsgivare