Gå till innehåll
Hjärta

Så fungerar din hälsoförsäkring

Via din arbetsgivare har du en unik Hälsoförsäkring. Du kan få hjälp redan innan du blir sjuk. Om du redan är sjukskriven får du rehabiliteringshjälp för att snabbt komma tillbaka till arbetet.

Förebyggande insatser

Med Hälsoförsäkringen kan du få hjälp och råd om du känner dig nedstämd, har värk, är stressad eller på annat sätt är i riskzonen att bli sjukskriven. Om du redan är sjukskriven får du rehabiliteringshjälp för att snabbt komma tillbaka till arbetet. Vi gör ingen skillnad på om dina problem gäller jobbet eller är privata. Du kan använda försäkringen under full sekretess dvs utan att berätta för din arbetsgivare att du får hjälp.

Hur fungerar försäkringen?

Efter telefonkontakt med Skandias Hälsosluss får du träffa en hälso- och rehabvägledare vid Sophiahemmet Rehab Center som gör en bedömning av vilka insatser just du behöver.

Någon av följande insatser kan du få hjälp med:

  • Samtalsterapi
  • Sjukgymnastik eller arbetsterapi
  • Ergonomi
  • Yrkeslivsplanering
  • Bedömning av specialistläkare 

Orsaker som stöds av din Hälsoförsäkring

Psykisk ohälsa, t ex olika former av relationsproblem, konflikter på jobbet, livspusslet, koncentrationsproblem, ångest, oro och nedstämdhet.

Fysiska besvär som huvudvärk, migrän, yrsel, sömnstörningar och belastningsskador som påverkar arbetsprestationen indirekt och riskerar att leda till att du blir sjukskriven.

Hur länge kan du få hjälp?

Försäkringen gäller ett år per försäkringsfall (grundorsak), det vill säga ett år från din första träff med en hälso- och rehabvägledare. För att starta en ny behandling för samma grundorsak ska du ha varit symtom-, behandlings- och medicineringsfri under ett år.

Hälsoslussen

Få hjälp och råd för att må bättre. Du kan till exempel få hjälp med samtalsterapi, sjukgymnastik, ergonomi och yrkeslivsplanering. ​​

Du kan kontakta Hälsoslussen alla dagar.

Till Hälsoslussen