Gå till innehåll
Färglatt hjärta

Tjänstepension med rådgivning

Skandia Tjänstepension med Hälsa är en hel­täckande och prisvärd tjänstepension med extra fokus på hälsa.

 • Vi hjälper ditt företag att få rätt tjänstepensions­lösning
 • Alla medarbetare får personlig rådgivning
 • Enkel digital hantering av företagets tjänstepensioner med Skandia Företag
Boka rådgivning

Så funkar Skandia Tjänstepension med Hälsa

Vi erbjuder dig och dina medarbetare en heltäckande tjänstepension med extra fokus på hälsa. För att kunna fatta rätt beslut och påverka sin trygghet och pension ingår rådgivning till alla medarbetare. Bra för medarbetaren. Bra för företaget.

Du kan alltid utöka erbjudandet efter företagets behov, exempelvis genom att addera löneväxling och vårdförsäkring.

 • Varje månad betalar företaget in pengar till medarbetarens tjänstepension som kan placeras med den sparform som passar bäst. Du som arbetsgivare väljer själv hur stor del av med­arbetarens lön som ska sättas av till pensionen.

  Många följer kollektiv­avtalad tjänste­pension, t.ex. ITP:

  • 4,5 % på lön upp till 7,5 inkomst­bas­belopp
  • 30 % på lönedelar som överstiger 7,5 inkomst­bas­belopp

  1 inkomst­bas­belopp 2021 är 68 200 kr.

 • Sjuk­försäkring ingår som en trygghet för dig och dina medarbetare. Den ger möjlighet till extra ersättning som, tillsammans med annan ersättning, kan motsvara upp till 90 % av lönen.

  Dessutom har vi kopplat på en kostnads­fri hälso­försäkring för att undvika sjuk­skrivning. Den inkluderar bland annat en personlig hälso- och rehab­­väg­ledare som hjälper medarbetarna att få rätt stöd vid t.ex. ned­stämd­het, värk och stress. Även du som arbets­givare får stöd, t.ex. i ansvaret för med­arbetarens re­habili­te­ring. 

  Tillsammans med våra kunder har vi de senaste 14 åren halverat medarbetarnas sjukfrånvaro och ökat företagens lönsamhet.

 • Skandia Liv

  Med Skandia Liv (traditionell förvaltning) sköter våra kapital­förvaltare alla placeringar och medarbetaren garanteras ett visst belopp vid utbetalning. Det ger medarbetaren tillgång till unika placeringar som onoterade bolag, fastigheter och infra­struktur.

  Skandia Link 

  Med Skandia Link (fondförvaltning) kan medarbetaren välja bland ett 90-tal fonder – noga utvalda av våra fond­analytiker och granskade bl.a. ur håll­barhets­­synpunkt. Skandia Link kan kombineras med Skandia Liv.

  Skandia Depåförsäkring 

  Med Skandia Depåförsäkring (depåförvaltning) kan medarbetaren välja i hela vårt utbud av fonder och aktier. Skandia Depåförsäkring kan kombineras med Skandia Liv.

  Läs mer om våra placeringsalternativ.

 • Med vårt digitala verktyg Skandia Företag är det enkelt för dig eller någon på företaget att hantera medarbetarnas tjänste­pensioner och försäkringar.

 • Sänk dina inköpskostnader 

  Just nu får aktiebolag som har tjänstepensions­­försäkring hos oss 73 % i snittrabatt på 600 kontors­artiklar. Vår kostnadsfria tjänst Min inköps­­avdelning ger dig rabatt på kontors­­material, driv­medel, faktura­­tjänster, hyrbil, hotell m.m.

  Se alla rabatter & räkna ut din besparing

  Som tjänstepensionskund i Skandia kan du få bolånerabatt

  Bolåneränta ner till 1,03 % (effektiv ränta) för dig som lånar upp till 60 % av bostadens värde och som har din tjänstepension hos oss samt väljer en 2-årig bindningstid. 
   
  Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos oss betalar du ingen uppläggnings­avgift för bostadslån och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Vår bästa ränta 1,03 % motsvarar en effektiv ränta på 1,03 %.
Kvinna pratar i telefon vid skrivbord

Rådgivning ingår

 • Inledande företags­rådgivning med årlig uppföljning
 • Personlig rådgivning till alla medarbetare
 • Möjligheten för medarbetaren att få råd kring det privata sparandet

Fokus på hälsa

Få hjälp med företagets tjänstepension

Våra företags­rådgivare hjälper dig få rätt tjänstepensions­lösning till ditt företag, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. För dig som vill ansöka och hantera er tjänstepension själv har vi även tjänstepension utan rådgivning.

Så här använder vi dina personuppgifter när du är kund hos oss.

Något gick fel när formuläret skulle skickas.