Gå till innehåll

Tillväxt skapas av friska medarbetare

  • Satsa på medarbetarnas hälsa
  • Skaffa ett skyddsnät som sträcker sig från förebyggande åtgärder till rehabilitering

Visste du att ungefär 70 % av all sjukfrånvaro beror på stress eller värk? Genom Skandias hälsoerbjudande kan du som arbetsgivare ta ett helhetsgrepp på dina medarbetares hälsa.

Prata med oss

Sänk företagets kostnader – vi hjälper dig

På tio år har vi på Skandia bidragit till att halvera antalet sjukskrivningarna tillsammans med våra kundföretag. Deras medarbetare har genom vår unika hälsoförsäkring fått förebyggande hjälp redan innan de blir sjuka. Tillsammans med våra kunder har vi förstått att en sund livsstil förebygger sjukskrivningar. Och att friska företag är sjukt lönsamma. Något som vi alla tjänar på i längden. 

Vi erbjuder en kostnadsfri hälsoförsäkring om ni har er tjänstepension med sjukförsäkring hos oss. Dina medarbetare får:

  • Hjälp redan när man är i obalans och innan sjukskrivning
  • Hjälp oavsett om problemen gäller jobbet eller är privata
  • En hälso- och rehabvägledare som följer med från start till mål

Det är vi ensamma om i Sverige.

Skandias kunder är friskare än andra

Grafen visar andel personer med ett sjukfall (90 dagar eller längre) och/eller sjukersättning den 31 december. (Källa Befolkningen 15-65 år: Försäkringskassan).

Fortune Magazine: Skandia ett bolag som förändrar världen

Skandia hyllas av Fortune Magazine för vårt framgångsrika arbete med att minska ohälsa. På deras årliga ranking, Fortune’s Change the World list, placerades vi 2016 på en 20:e plats, av 50 bolag i världen. Detta som enda svenska bolag på listan. 

Läs mer om utmärkelsen

Så blir du en mer attraktiv arbetsgivare

Att locka de bästa medarbetarna till företaget, och nå tillväxt genom sina anställda, innebär en knivskarp konkurrens. Skandias Mattias Munter avslöjar sina bästa tips för att sticka ut på marknaden.

Läs artikeln