Gå till innehåll
Ränta 1,09

Bolån – utan förhandling

Rabatt till dig med tjänstepension hos oss. Din ränta bestäms av hur mycket du lånar i förhållande till bostadens värde. Räkna på din ränta och ansök enkelt om bolån online.

Ansök om bolån

Räkna ut din bolåneränta här!

Kr
%
Effektiv ränta ner till 1,10 %  

Din boränta beror på

 • Hur mycket du lånar 
 • Bostadens värde
 • Ditt sparande t.ex. tjänstepension
Belåningsgrad:  % Lånebelopp: 
Din rabatt

  • Lånebelopp och belåningsgrad
  • Tjänstepension
  • Sparkapital

Din ränta

Så här har vi räknat

 • Återbetalningstid 50 år, samma amorteringsbelopp varje månad
 • Månadsvis betalning (totalt 600 avbetalningar)
 • Betalning via autogiro, och därmed inga aviavgifter
 • Ingen uppläggningsavgift

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift eller andra extrakostnader om du använder autogiro. Anledningen till att räntorna ändå skiljer sig åt är att räntan betalas månadsvis, och den nominella räntan baseras på årsränta.


Månadskostnad efter skatteavdrag:

 • Räntebelopp
  Amortering %

  Vid belåningsgrad över 70 % ska 2 % av total skuld i bostaden amorteras per år.

  Vid belåningsgrad över 50 % upp till och med 70 % ska 1 % av total skuld i bostaden amorteras per år.

  Vid belåningsgrad som högst är 50 % kan amorteringsfrihet beviljas med max 5 år i taget.

  Vid skuldkvot som överstiger 4,5 gånger årsinkomsten tillkommer 1 % amortering per år, oavsett belåningsgrad. Läs mer här

  Kr

  Fyll i dina övriga boendekostnader, t ex driftskostnader, månadsavgift, fastighetsavgift och tomträttsavgäld. 


  • Total månadskostnad
  • Skatteavdrag
  • Efter skatteavdrag

Chatta med oss om bolån

kontakta oss

Vi är här 8–21, alla dagar i veckan.

Vanliga frågor om bolån just nu

 • Ränta bestäms utifrån: om du har din tjäntepensions hos oss, hur mycket du ska låna, värdet på bostaden och hur mycket du har i sparande placerat hos oss. Den lägsta räntan om 1,09%, kan du få om du har/flyttar din tjäntepension till oss och har en belåningsgrad på 50% eller lägre. Om du inte har tjänstepension hos oss kan du ersätta detta med ett sparande på 3 000 000 kr för att få den lägsta räntan. 

 • Under pågående ärenden kan du se ditt lånelöfte och följa ditt bolån från ansökan till utbetalning. Där får du även notiser när ditt ärende uppdateras. 

  Har du gjort din bolåneansökan innan den 4/4 2019 är du välkommen att ringa vårt bolåneteam på 0771 - 52 50 00 för att se hur det går med din ansökan. 

 • Räkna på din bolåneränta i vår  bolånekalkyl och skaffa ett bolån utan förhandling och hårda helkundskrav. Där kan du se vilken ränta du kan få och ge dig själv rabatt utan att behöva ringa oss och förhandla. Smidigare än så blir det inte.

  Eftersom pension – i synnerhet tjänstepension – är en av våra hjärtefrågor känns det helt rätt att premiera alla som har tjänstepension hos oss. Därför får du rabatt på ditt bolån om du eller eventuell medsökande har eller flyttar tjänstepensionen till oss.

 • Hur mycket du kan låna till din bostad styrs bland annat av hur mycket du tjänar och vilka skulder du har.

  Genom att ansöka om ett lånelöfte kan du se ungefär hur mycket du får låna.

 • Den 1 juni 2016 kom nya amorteringskrav som innebar att den som tecknar ett nytt bolån måste amortera om belåningsgraden är 50 % eller högre. Den 1 mars 2018 skärptes kraven ytterligare, och de som lånar mer än 4,5 gånger sin bruttoårsinkomst kommer att behöva amortera ytterligare 1 % varje år.  

  Du kan läsa mer om amorteringskraven här.

 • Ja, föräldrar kan vara medlåntagare. Fyll bara i ansökan om bolån och ange att du söker tillsammans med en förälder.

  Är ni fler än två sökande ringer ni direkt till vårt bolåneteam på 0771-52 50 00.

 • Det kan finnas olika orsaker till att din betalning för ditt bolån inte har dragits.

  Har du precis tagit ett bolån hos oss och det är din första betalning så kommer avin alltid dras månaden efter. Om utbetalning av ditt lån är 1 februari så kommer alltså din första betalning göras sista bankdagen i mars.

  Du kan alltid logga in på internetbanken och se dina avier. Klicka på ditt lån när du är på din översikt och sedan på avier.

Alla frågor och svar

Bundet bolån?

Jämför olika bindningstider och få koll på din bästa bundna bolåneränta just nu.

Jämför bolåneräntor, snitträntor & listräntor

Billigare bolån utan förhandling

Det finns många goda skäl att ha bolån hos oss, t.ex. att du slipper förhandla och omförhandla din ränta. Nu kommer ytterligare ett skäl – vi ger alla med tjänstepension hos oss rabatt på bolån. Samla din eller din medsökandes tjänstepension hos oss så kan du sänka bolåneräntan rejält.

 • Låna till fritidshus, villa eller bostadsrätt upp till 85 % av bostadens värde
 • Helt utan förhandling och hårda helkundskrav
 • Lägsta lånebelopp är 200 000 kr

Din bolåneansökan

Här kan du som redan har ansökt om bolån hos oss logga in och se status på din ansökan.

Pågående låneärende

Ansök om bolån

 • När du vill flytta bolån från annan bank
 • När du ska köpa ny bostad
 • När du vill utöka ditt bolån
Ansök om bolån

Ansök om lånelöfte

 • När du letar efter ny bostad
 • När du vill veta ungefär hur mycket du kan låna

Psst! Lånelöfte över 6 000 000 kr? Ansök om bolån direkt.

Ansök om lånelöfte

Har du tjänstepension?

Alla med tjänstepension hos oss får rabatt på bolån. Kolla var du har din. Logga in på minpension.se eller ring oss och prata pension. Vi finns här vardagar 8.15-16.

0771-72 77 27

Guide: Bostadslån steg för steg

Att köpa bostad är kanske den största affär du gör i livet, och det kan kännas skönt att veta vad som händer och varför. Vi guidar dig genom processen  – från visning till det att du sätter nyckeln i dörren.

 • Det första du är nyfiken på när du är sugen på att köpa en ny bostad eller flytta ett befintligt lån är var du kan få den bästa bolåneräntan. Då ska du prova vår bolånekalkyl. Där kan du snabbt och enkelt räkna fram vad ett lån av en viss storlek skulle kosta, och vilken ränterabatt du kan få. 

  Hos oss slipper du att förhandla och omförhandla din bolåneränta. Istället baseras räntan på tre faktorer: storleken på ditt lån, värdet på din bostad och om du har t.ex. tjänstepension eller annat sparande hos oss.

  Det innebär att du slipper ringa och förhandla med oss för att veta vilken ränta du kan få. Istället ger du dig själv rabatt.

 • Lånelöfte ansöker du om när du letar efter en ny bostad och vill veta ungefär hur mycket du får låna. När du ska flytta ett bolån från en annan bank behöver du alltså inte ansöka om lånelöfte utan kan ansöka om bolån direkt.

  Ett lånelöfte är inget krav för att få bolån men det kan kännas skönt att ha det på plats när man går på visning. Du kan ansöka om lånelöfte hos oss online och du får svar på några minuter. När du ansöker om lånelöfte  tas en kreditupplysning och du får en fingervisning om hur mycket du kan låna.

  Men när du hittat ditt boende är det viktigt att du ansöker om bolån, eftersom lånelöftet bara är en indikation om hur mycket du kan få låna till ett bostadsköp, och inte är kopplat till ett visst objekt. Du bör alltså inte skriva kontrakt på en ny bostad enbart baserat på lånelöftet eftersom vi inhämtar fler uppgifter vid en ansökan som kan komma att påverka beslutet. 

 • När du vet vilken bostad du vill söka lån för är det alltså dags att ansöka om bolån. I bolåneansökan fyller du i ett antal uppgifter om dig själv, din eventuella medsökande och det objekt du vill låna till. När du skickat in ansökan och alla sökande har godkänt ansökan med BankID tas en kreditupplysning, objektet värderas och vi beräknar en kvar att leva på-kalkyl.

  Så fort det sker en uppdatering i ditt ärende kommer du att få en notis på sms eller mejl och du kommer att kunna följa ditt pågående ärende online. 

 • Ibland behöver ansökan kompletteras med t.ex. ett arbetsgivarintyg för att vi ska kunna fatta ett beslut. Om din ansökan behöver kompletteras kommer du att få en notis på sms eller mejl och du kan själv logga in i pågående låneärenden och ladda upp de dokument som saknas. När vi har allt vi behöver kan vi gå vidare och fatta ett beslut om din ansökan.

 • När din ansökan är godkänd är det dags att välja låneupplägg för ditt nya bolån. Det är nu du bestämmer bindningstid och väljer utbetalningsdag för lånet. När du valt låneupplägg skapas och skickas ett skuldebrev hem till dig. 

  Skuldebrevet är själva beviset på att vi lånar ut pengar till dig och din underskrift betyder att du accepterat vårt erbjudande och villkoren i skuldebrevet. Så fort du skrivit på och skickat in skuldebrevet kommer vi att göra oss redo för utbetalning. Om du köper en ny bostad innebär det att vi att bokar tillträde med mäklaren. Om du ska flytta bolån från en annan bank kommer vi se till att allt är iordning inför den utbetalningsdag du valt.

  Det enda du behöver tänka på när du skrivit under och skickat in skuldebreven är att skaffa ett Allt i ett-konto hos oss som vi kan betala ut lånet till när det är dags. Det kan enkelt  öppna konto med BankID hos oss om du inte redan har ett. Eller passa på att skaffa ett komplett Vardagspaket med konto och kort så bjuder vi på kortavgiften hela första året.

 • Om du fått en bolånerabatt som baseras på ett eller flera villkor som ska uppfyllas, till exempel att flytta tjänstepensionen eller ditt sparande till oss är det bra att du påbörjar flytten så fort lånet är godkänt. Säkra din bolånerabatt redan idag genom att flytta tjänstepension eller samla sparande.

 • När vi fått tillbaka det påskrivna skuldebrevet från dig betalar vi med hjälp av din mäklare ut lånebeloppet direkt till säljarens bankkonto på tillträdesdagen. Eventuell mellanskillnad som du ska betala kontant kommer då att dras från ditt konto hos oss.

  Du behöver därför skaffa ett Allt i Ett-konto hos oss om du inte redan har det för att vi ska kunna betala ut lånet. Har du inget sådant konto behöver du alltså öppna ett Allt i Ett-konto innan lånet ska betalas ut.

  Kom ihåg att om en del av bostadens pris ska betalas kontant av dig så måste det beloppet finnas på ditt Allt i Ett-konto hos oss senast dagen innan tillträdet.

  När utbetalningen är gjord skickas en bekräftelse till dig per post och sen lever du lycklig i alla dina dar med ett bolån du slipper omförhandla och med rabatt för tjänstepension.

  Lycka till!

Går det att flytta tjänstepension?

Ja, i de flesta fall går det!

Säkra din bolånerabatt redan idag genom att flytta din tjänstepension till oss.

Så flyttar du din tjänstepension >

 • Det finns flera fina fördelar med att flytta tjänstepensionen till oss och ett par saker som kan vara bra att veta.

  • Det kostar inget att flytta till oss men det kan kosta att flytta från det bolag du har idag.
  • Alla bolag har olika villkor och avgifter. Läs därför igenom och jämför de försäkringsvillkor och avgifter som gäller för din försäkring idag med våra villkor och avgifter eftersom det är de som gäller efter flytten.

   

Ansök direkt online

 • Rabatt för dig med tjänstepension
 • Ränta ner till 1,09 %*
 • Utan förhandling
Ansök om lånelöfte Ansök, flytta eller utöka bolån

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inkl. avgifter. Vår bästa ränta just nu 1,09 % motsvarar en effektiv ränta på 1,10 %.

Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift för bostadslån och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. 

Den effektiva räntan är lånets totala kostnad uttryckt som en årsränta, alltså vad det kostar om man slår ut räntan över året, inklusive avgifter. Exemplet är baserat på Skandias lägsta ränta med en bindningstid på 3 mån, ett bostadspris på 4 000 000 kr och en kontantinsats på 50 %, ett lånebelopp 2 000 000 kr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och återbetalningstid 50 år. Totalt ger detta en månadskostnad om 5 151 kr (inkl. amortering om 3 334) och en total kreditkostnad om 2 545 963 kr utan hänsyn till ev. skatteavdrag.

Hittar du inte det du letar efter?

 * Effektiv ränta 1,10 %

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inkl. avgifter. Vår bästa ränta just nu 1,09 % motsvarar en effektiv ränta på 1,10 %. 

Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift för bostadslån och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. 

Den effektiva räntan är lånets totala kostnad uttryckt som en årsränta, alltså vad det kostar om man slår ut räntan över året, inklusive avgifter. Exemplet är baserat på Skandias lägsta ränta med en bindningstid på 3 mån, ett bostadspris på 4 000 000 kr och en kontantinsats på 50 %, ett lånebelopp 2 000 000 kr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och återbetalningstid 50 år. Totalt ger detta en månadskostnad om 5 151 kr (inkl. amortering om 3 334) och en total kreditkostnad om 2 545 963 kr utan hänsyn till ev. skatteavdrag.